ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet В Япония KitKat пусна опаковки от хартия за оригами

В Япония KitKat пусна опаковки от хартия за оригами

Петък, 4 Октомври 2019 ( прочетена 375 пъти)


Световните компании работят все по-усилено върху рециклируемостта на своите продукти и опаковки. Преди година известният производител на храни и напитки Nestle обяви плановете си за внедряване на 100% рециклируеми или такива за повторна употреба опаковки до 2025 година.

опаковки от хартия за оригами

 

От компанията отчитат спешната нужда за свеждане до минимум на въздействието на опаковките върху околната среда. Компанията се фокусира върху три основни области: премахване на нерециклируемите пластмаси; насърчаване използването на пластмаси, които позволяват по-добри нива на рециклиране; и премахване или промяна на сложни комбинации от опаковъчни материали.

 

опаковки от хартия за оригамиКато част от тази цел, японският филиал на Nestle наскоро пусна нова опаковка за популярните си мини шоколадови барове KitKat, които вече ще бъдат комплектовани в оригами хартия, вместо в пластмаса. Новата опаковка е не само полезна за околната среда, но и забавна! Всяка от тях включва инструкции как се сгъва традиционен жерав - важен символ в японската култура. Клиентите са насърчавани да превърнат отпадъка в изкуство с надеждата, че хартията ще остане в употреба за по-дълго време.

 

опаковки от хартия за оригамиСледващата година Nestle Япония планира да пусне и хартиени торбички за своите мултипакети KitKat с нормални размери, а през 2021 г. ще добави и еднослойни хартиени опаковки за отделните KitKat продукти. Преминаването към хартиени опаковки за подобен тип продукти е уникално явление в Япония, но е тенденция, която заслужава внимание с оглед на факта, че това е един от най-големите пазари на KitKat в света.

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: www.nestle.comprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор на цветна дигитална машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Специалист предпечатна подготовка в широ...
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама