ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Денситометърът D 19 остава в производство

Денситометърът D 19 остава в производство

Сряда, 21 Февруари 2007 ( прочетена 1950 пъти)


Компанията X-Rite реши да остави в своята производствена линия един от най-популярните модели денситометри - D 19. След обединяването на компаниите X-Rite и GretagMacbeth, се смяташе, че денситометър D 19 постепенно ще бъде свален от производство, но стабилното търсене от страна на типографските предприятия мотивира X-Rite да продължи с разпространението на популярния модел.

Денситометъра D 19 се използва вече няколко години и се е доказал в трудни условия на експлоатация. След неговата модернизация в базовата комплектация са включени следните функции:

- измерване на оптическата плътност
- измерване на относителната площ на растерните елементи
- показател на цветопредаването (trapping)
- оценка на баланса
- и др.

Още няколко интересни функции, влизащи в базовата комплектация са функциите Auto Mode, All Density Difference и функцията Print characteristic line.

Първата функция - Auto Mode - автоматично определя характеристиката на измервания обект на контролната скала. Естествено прибора извежда данните на измервания обект на дисплей.

Функцията All Density Difference дава възможност за ръчно въвеждане в прибора на денсинометричните норми, които се използват за предприятието или даден тип производство. При измерването с денситометъра се определя плътността на цвета на тиража и се сравнява с въведените стойности. Това дават на потребителя съществуващата разлика, която е необходима за коригиране за достигане на нужните показатели.

Последната функция Print characteristic line позволява построяването на графика с градационна крива и извеждането на изображението от графиката на дисплей. Функцията е уникална и позволява при необходимост да се коректира в последствие цветоделянето на макета в предпечатното студио при повторен печат на тиража.

D 19 може да изпълнява и допълнителни функции за измерване (така наречената пълна версия):
- контраст на печата
- отклонение на цветовия тон/ахроматичност
- измерване на офсетовата печатна форма

Минималния срок за експлоатация на денситометъра е 7 години. Компанията X-Rite поддържа всички модели оборудване, пуснати и по-рано от този срок.

Източник: pechatnick.com


print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн

Резач на прав нож
гр. София
фирма ЦИАН ЕООД

Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама