ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Дигиталният печат и какво значи той за довършителните работи

Дигиталният печат и какво значи той за довършителните работи

Понеделник, 31 Март 2014 ( прочетена 1120 пъти)


“Digital Ready” е словосъчетание, което става все по-актуално.

Все повече и повече компании в областта на графичната индустрия използват едновременно офсетов и цифров печат. Това е причината Muller Martini да произвеждат довършителни системи, които са “Digital Ready” проектирани за работа и с двете технологии на печат.

Muller Martini наблюдава ясна тенденция сред клиентите да се използват все повече цифрови технологии за печат и по-конкретно, съчетания от офсетов и цифров печат. След drupa 2012, всички новоразработени машини на компанията, разработени от Muller Martini са съвместими с дигитален печат. С други думи, всички системи – влагащо-шиещи машини, линии за твърди и меки подвързии са подготвени за преоборудване с компоненти за обработка за продукция от цифрови преси. Във всеки случай, цялата линия, от началото до края, е проектирана за производство на потребителски продукти.

Digital Ready

Освен увеличаващата се роля на дигиталния печат, може да се наблюдава още една важна пазарна тенденция. Много компании от индустрията имат по-голям брой поръчки, но постоянно намаляващи тиражи. Затова гъвкавостта е критична за подобряване на довършителните системи за печат. Целта е бързото преминаване от една поръчка към следваща. Електронните изчислителни системи и инструменти за настройка трябва да улесняват максимално оператора. Това позволява цялостно използване на възможностите за високо ниво на автоматизация и интелигентен контрол на модулите.

Големият брой поръчки и късите тиражи значат, че намаляването на технологичния отпадък при настройката на машините е изключително важно. Налага се още първото копие да е годно за продажба, особено когато става дума за дигитален печат и персонализирана продукция. Затова нововъведенията на Muller Martini са фокусирани върху максимално намаляване на технологичния отпадък.

Огромен потенциал за съкращаване на времето за подготовка се крие в напълно автоматизираните линии, които се състоят от няколко агрегата, които са свързани чрез цифрова система за управление на работния процес. Тристранните ножове често забавят производствения процес на термолепени издания, но чисто новият Granit от Muller Martini доказа, че това не е задължително да се случва. Напълно автоматизираният тристранен нож осигурява постоянно безупречно качество на печат с помощта на иновативната си технология SmartPress.

Доброто му съотношение цена-производителност го прави идеалната инвестиция за допълване на системи като Pantera, Alegro 6, по-стари модели на Muller Martini като Acoro и Monostar и линии за термолепене от други производители. Granit е добро решение и за производители на книги, които искат да преминат от прав книговезки нож към тристранен нож.

Източник: пресинформация на Muller Martiniprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор на дигитални печатни машини
гр. София
фирма ДотБрейн

Складов работник в печатница
гр. София
фирма ДотБрейн

Специалист предпечатна подготовка в широ...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама