ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Една книга, която говори красноречиво

Една книга, която говори красноречиво

Вторник, 16 Юни 2015 ( прочетена 2172 пъти)


Една снимка струва колкото хиляда думи - но какво ще кажете за снимки, които всъщност говорят и ви разказват истински истории? Книгата, представяща участващите фотографии в World Press Photo Award 2015, наречена T-книгата, е точно такава - тя съчетава висококачествено отпечатани фотографии с вградени високоговорители.

отпечатване на електронни компоненти върху гъвкави материали

 

Когато читателят разгръща страница, високоговорителят се включва и разказва история, която осигурява богата и ангажираща допълнителна информация за произхода и смисъла на изображението. Звуковите файлове включват и гласа на фотографа и на моменти гласовете на хората, които са били свидетели на сцената, предлагайки дълбоко емоционално преживяване, което преди беше невъзможно.

 

отпечатване на електронни компоненти върху гъвкави материали


За производството на уникалната книга, агенцията Serviceplan Campaign се свързва с изследователския екип на проф. Arved Hübler в Техническия университет в Кемниц, Германия, който е работил по тази технология през последните седем години. Hübler вече е представял своите печатни високоговорители на Drupa 2012, но по това време, никой изглежда не е бил готов да се занимава с тази иновативна технология.

 

отпечатване на електронни компоненти върху гъвкави материали


И така, Hübler чака идеалния проект, за да интегрира отпечатаните снимки и звуци, като в същото време усъвършенства технологията и работи по други проекти, като например отпечатани соларни клетки. Каталогът World Press Photo Award 2015 изглежда е перфектният кандидат за представянето на технологичния пробив, който има потенциала да отвори цяла нова глава в книгоиздаването.

Иновативният печатен процес включва отпечатване на електронни компоненти върху гъвкави материали. Страниците се състоят от две части, като между тях е вграден ултратънък високоговорител. SD карта в корицата на книгата предава данните на говорителя. Отпечатан сензор индикира коя страница отваря читателя, така че да може да се слуша правилния звуков файл.

Hübler вярва, че тази технология ще бъде широко приета в бъдеще. Той дори предвижда таблети, отпечатани на хартия. Тъй като печатната технология е по-евтина от производството на конвенционална електроника, този сценарий изглежда поне отчасти реалистичен. А до тогава, технологията на "Т-книгата" може да се популяризира, показвайки не само важни изображения, а водейки зрителите на пътешествие.Източник: blog.drupa.com
Текста написа: Мария Шабанскаprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на цветна дигитална машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Служител довършителни процеси в широкофо...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама