ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Еко решение от хартия за опаковки на течности

Еко решение от хартия за опаковки на течности

Сряда, 3 Октомври 2018 ( прочетена 995 пъти)


Бъдещето е в екологичните опаковки и този факт води до необходимостта за намиране на подходящо решение и при течностите. Създадената през 2008 година американска стартъп компания Ecologic Brands разработва и предлага на няколко големи компании своите хартиени бутилки от рециклирани материали, за които в последствие многократно бива награждавана.

опаковки на течности

 

Самият продукт е съставен от два елемента – външна обвивка от рециклирани картони/вестници и вътрешна част от тънък пластмасов филм (до 60% по-тънък от този, използван при твърдите пластмасови бутилки) без ламинат, лепило и бисфенол В създадените от Ecologic Brands бутилки се избягва смесването на различните материали, като по този начин се максимизира рециклируемостта. Самата черупка е достатъчно здрава, така че да издържа при доставка и също така да предпазва от влага и саморазрушение на външната обвивка. Тя се създава чрез топлинно пресоване на микса от рециклираните хартиени материали и глинен минерален екстракт. Тънкият полимерен филм също се разработва по иновативна технология на компанията. Важен етап е самият монтаж, при който чрез машина се създава крайният продукт, готов за пълнене и доставка.

 

опаковки на течностиКъм настоящия момент еко бутилките се предлагат в 3 готови размера, но от Ecologic Brands допълват, че постоянно работят над нови решения, включително създавани по изисквания на клиента.

Така създаденият продукт е подходящ за течни продукти, свързани с лична/домашна хигиена, алкохолни/безалкохолни напитки и други. Бутилките могат да се разглобяват на своите съставни части, така че да се рециклират отново. Ecologic Brands работят съвместно с Nivea и L’Oreal за създаването на еко продукти по различни техни проекти. Повече за компанията може да видите в следващото видео:

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: ecologicbrands.comprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Помощник печатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Складов работник в печатница
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама