ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Еко решение от хартия за опаковки на течности

Еко решение от хартия за опаковки на течности

Сряда, 3 Октомври 2018 ( прочетена 647 пъти)


Бъдещето е в екологичните опаковки и този факт води до необходимостта за намиране на подходящо решение и при течностите. Създадената през 2008 година американска стартъп компания Ecologic Brands разработва и предлага на няколко големи компании своите хартиени бутилки от рециклирани материали, за които в последствие многократно бива награждавана.

опаковки на течности

 

Самият продукт е съставен от два елемента – външна обвивка от рециклирани картони/вестници и вътрешна част от тънък пластмасов филм (до 60% по-тънък от този, използван при твърдите пластмасови бутилки) без ламинат, лепило и бисфенол В създадените от Ecologic Brands бутилки се избягва смесването на различните материали, като по този начин се максимизира рециклируемостта. Самата черупка е достатъчно здрава, така че да издържа при доставка и също така да предпазва от влага и саморазрушение на външната обвивка. Тя се създава чрез топлинно пресоване на микса от рециклираните хартиени материали и глинен минерален екстракт. Тънкият полимерен филм също се разработва по иновативна технология на компанията. Важен етап е самият монтаж, при който чрез машина се създава крайният продукт, готов за пълнене и доставка.

 

опаковки на течностиКъм настоящия момент еко бутилките се предлагат в 3 готови размера, но от Ecologic Brands допълват, че постоянно работят над нови решения, включително създавани по изисквания на клиента.

Така създаденият продукт е подходящ за течни продукти, свързани с лична/домашна хигиена, алкохолни/безалкохолни напитки и други. Бутилките могат да се разглобяват на своите съставни части, така че да се рециклират отново. Ecologic Brands работят съвместно с Nivea и L’Oreal за създаването на еко продукти по различни техни проекти. Повече за компанията може да видите в следващото видео:

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: ecologicbrands.comprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор на дигитална печатна машина на...
гр. София
фирма ДотБрейн

Мениджър Ключови клиенти
гр. София
фирма GPTS Ltd

Почасова работа като резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама