ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Етикет-гривна е последната иновация на Coca-Cola

Етикет-гривна е последната иновация на Coca-Cola

Вторник, 5 Декември 2017 ( прочетена 1864 пъти)


Техническият екип на Coca-Cola, стоящ зад кампаниите Share-a-Coke и Bow Label пусна на пазара иновация, която позволява на посетителите на фестивали да превърнат етикета в гривна.

Етикет-гривна Coca-Cola

 

Най-новата в поредицата от иновации на Coca-Cola е насочена към музикалните фенове в Румъния, които могат да използват етикетите като входни билети за някои от водещите концерти в страната. Coca-Cola Румъния и McCann Букурещ разработиха свалящи се Coca-Cola етикети, които имат двойна роля – етикет и гривна за вход на музикални фестивали за някои от основните музикални събития в страната, включително фестивала "Untold" в Трансилвания. Феновете сканират промоционалния баркод на етикета с приложение за смартфони, за да видят дали тяхната бутилката има валиден билет. Многоцветните гривни имат и последващ живот, следвайки тенденцията сред румънските тийнейджъри, да събират фестивалните гривни като модерни сувенири.

 

Етикет-гривна Coca-ColaCoca-Cola Румъния, водена от Iuliana Nedelcu, старши мениджър на марката My Coke Румъния и Молдова, и Daria Gonta, бранд мениджър, са излезли с идеята да превърнат бутилките на Coca-Cola в "билети за летни изживявания". Идеята е била представена в практическа форма от мениджъра иновации в Coca-Cola Gregory Bentley, работещ в тясно сътрудничество с инженерите от Coca-Cola Румъния. Bentley преди това е бил движещ фактор за редица иновации на марката Coca-Cola, в това число "Share-a-Coke" и "Bow Label".
Bentley обяснява, че екипът за разработка на опаковки в Coca-Cola, от няколко години обмисля идеята за етикет-гривна, но проектът е набрал скорост, когато Marco Beggiora, мениджър опаковки Coca-Cola Централна и Източна Европа, е поискал подкрепа за фестивалните промоции в Румъния. "Първоначално идеята беше за включване на текстилна гривна в етикета, но това се оказа твърде времеемко, скъпо и сложно за изработка", казва Bentley. "Така започнахме да разработваме гривната, изработена от нашия етикет и термостопяемо лепило. Това решение сега изглежда като нещо обичайно, но трябва да разберете, че нищо подобно не е било правено преди и трябваше да проучим много алтернативи, преди да вземем решение за най-осъществимото.“

Обвивният етикет е отпечатан двустранно в три цвята, като е оставено място за цифрово отпечатан баркод върху бяла подложка на вътрешната страна на етикета. Етикетите са отпечатани на 1,2 m широка машина за дълбок печат, след това са нарязани до 330 mm ролки за цифров печат с HP Indigo WS6800.

Важен аспект на проекта е бил неговият елемент за сигурност. Тъй като всеки печеливш етикет е много ценен, хората е трябвало да бъдат възпрепятствани да махат етикетите още в магазина и да ги сканират, за да видят дали са спечелили. Потребителят не може да участва в надпреварата без да въведе цифрово отпечатан код, скрит в капачката. Също така важно е, че след като гривната бъде свалена от бутилката, цялата юридическа информация върху етикета все още може да бъде прочетена.

Източник: www.labelsandlabeling.com
Текста написа: Пламен Давидовprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Складов работник в печатница
гр. София
фирма ДотБрейн

Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на цветна дигитална машина
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама