ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Ефектът на бедствието в Япония върху печатната индустрия

Ефектът на бедствието в Япония върху печатната индустрия

Четвъртък, 17 Март 2011 ( прочетена 1867 пъти)


Докато трагичните последствия от земетресението и цунамите в Япония продължават да са на водещите места в медиите, коментаторите вече дискутират потенциалния икономически ефект, включително върху печатната индустрия.Ключови части от японското производство и транспортна инфраструктура са временно блокирани, докато нацията се бори с резултатите от бедствието и се опитва да предотврати потенциално ядрено бедствие в една от електроцентралите си. Щетите, нанесени на инфраструктурата също заплашват производството. Сред пострадалите компании има и производители на печатна техника. До момента данните сочат, че щетите нанесени на печатния сектор са относително малки сред общото опустошение.

Tim Webb, изпълнителен директор на асоциацията на компании от печатната индустрия Picon, каза: „Разбира се, че сме загрижени за японските си колеги. Важно е дали ще има прекъсване на подаването на енергия в страната и как това ще се отрази на заводите и доставката на суровини в Япония. Въпросът сега е колко време ще им отнеме да се върнат към нормалното състояние на нещата”.

Neil Sutton, управител на Komori Великобритания, каза: „За щастие няма пострадали служители или членове на семействата им. Komori има две фабрики в Япония, и двете са понесли щети, но няма нищо сериозно, като се има предвид силата на земетресението. Очаква се нормалната работа да започне през следващата седмица.”

Canon казаха, че някои от производствените им мощности в северно Хонсу, територията с най-много щети от земетресението, са пострадали. Ранени са 15 души от персонала и производството е прекратено в три от фабриките.
Chas Moloney, маркетинг директор на Ricoh Великобритания, каза, че има информация, че един служител на компанията е изчезнал. „Един от заводите ни в Япония е повреден, но това няма да се отрази на европейския пазар в краткосрочен план”, допълни той.

Отзивите от Ryobi и Screen са, че сред служителите им няма пострадали и че въпреки щетите положението е под контрол и няма да има проблеми с доставките. Говорител на Epson заяви, че няма пострадали служители, но компанията е засегната. Той добави: „В момента не е изяснено какъв ще е ефектът на тези събития върху дейността на Epson, но полагаме всички усилия да го сведем до минимум.

Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн

Специалист предпечатна подготовка в широ...
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама