ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Заводите на manroland ще бъдат разделени, служителите ще намалеят наполовина

Заводите на manroland ще бъдат разделени, служителите ще намалеят наполовина

Петък, 20 Януари 2012 ( прочетена 1681 пъти)


„Инвестиционната концепция”, представена на комитета на кредиторите от администратора Werner Schneider предвижда производството да продължи във всички германски заводи на компанията, но с намален обем.

Според план, представен вчера на кредиторите на обявилата несъстоятелност компания, тя ще бъде разделена и служителите ѝ ще намалеят почти наполовина. Заводът за ролни офсетови машини в Аугсбург беше продаден на Possehl Group.

Possehl Group е конгломерат, който притежава над 130 компании и оборот от два милиарда евро годишно. Намерението на Possehl е да придобие и фабриката за „мехатронни системи” в Плауен . Засега тя ще бъде независима компания, която ще осигурява доставки на завода в Аугсбург и други клиенти. В този период ще бъде управлявана от Schneider.

Фабриката за офсетови преси в Офенбах ще бъде закупена от сегашното ръководство на Manroland, съвместно с инвеститор. Тази сделка изисква държавни гаранции. За момента не се споменават имена, свързани със сделката.
Било е отхвърлено предложение за закупуване на цялата група, постъпило от инвеститора от САЩ Platinum Equity. Според говорител на Schneider: „Главният проблем с тази оферта бе, че не беше наистина подготвена. Големи части от нея не бяха достатъчно специфични.”

Броят служители ще бъде намален до 1 473 в Аугсбург, 750 в Офенбах и около 330 в Плаулен. Преди да обяви несъстоятелност, за Manroland работеха 6 500 души по целия свят, от които 4 700 в Германия. Възможно е името Manroland да се използва и от двете дейности, но с добавка, примерно „Manroland Augsburg”. Все още не е ясно какъв ще е ефектът върху мрежата от над 100 представителства на Manroland по целия свят.

Източник, близък до компанията, описа продажбата на завода в Аугсбург на Possehl като „фантастични новини за ролното подразделение”, но добави, че липсата на външен купувач за фабриката в Офенбах е „абсолютно бедствие”.

Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новев

print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Складов работник в печатница
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на цветна дигитална машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Специалист предпечатна подготовка в широ...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама