ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Затвор до 10 години при нелегално използване полиграфическо оборудване

Затвор до 10 години при нелегално използване полиграфическо оборудване

Неделя, 19 Април 2015 ( прочетена 1803 пъти)


Нов закон срещу нелегалното използване на професионално полиграфическо оборудване бе одобрен и ще влезе в сила през месец Май в Англия и Уелс.

В закона се посочва, че всяко предоставяне на професионално полиграфическо оборудване със знанието, че то ще се използва за престъпни цели е наказуемо. Това включва изработването на лични карти, паспорти, банкноти, билети и други ценни документи. Законът обхваща не само оборудването, но и консумативите (например не само технологията за изработка на холограми, но и самите холограми).

Според новото законодателство разследването и преследването на подобни престъпления ще става много по-лесно, като всеки признат за виновен за нарушаване на закона може да получи глоба и/или затвор до 10 години. Този ход е в съответствие с изискванията на раздел 1028 от Наказателно-процесуалния кодекс на САЩ.

От международната асоциация на производителите на холограми International Hologram Manufacturers Association (IHMA) изразиха своето удовлетворение от новото законодателство, като го описаха като значителна стъпка напред в борбата срещу фалшификациите.

 

Ian Lancester

 

Ето какво добавя Ian Lancester - главен секретар на асоциацията: “Законът ще бъде добре приет и следва да се разглежда като успешно сътрудничество между правителството и промишлеността в борбата им срещу престъпленията и тероризма в момент, когато фалшификацията на лични документи е във възход. Това решение ще бъде в полза и на собствениците на големи търговски марки, които най-често стават обект на фалшификации. По този начин те ще имат сигурност при работата си с холограмни защити. Нека не забравяме, че холограмите играят важна роля като ефективен метод за защита от фалшификации.”

 

Източник: https://www.ihma.org/
Текста написа: Антон Даскаловprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Технически асистент
гр. София
фирма ДотБрейн

Сътрудник продажби с административни фун...
гр. София
фирма ДотБрейн

Търговски сътрудник
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама