ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Изкуствен интелект от Nvidia превръща скици във фотореалистични пейзажи

Изкуствен интелект от Nvidia превръща скици във фотореалистични пейзажи

Петък, 22 Март 2019 ( прочетена 929 пъти)


AI GauGAN, който носи името на Гоген, е интерактивно приложение, което може да превърне „грубите ви скици във фотореалистични шедьоври с лекота, която ще ви остави без дъх.”

Изкуствен интелект от Nvidia


„Инструментът използва конкурентни изкуствени невронни мрежи или GAN” пишат NVIDIA, “за да превърнат схематични рисунки в реалистични изображения.“ Технологията може да ви звучи само като забавление, но може да бъде изключителен инструмент в много области.

Bryan Catanzaro, вицепрезидент на изследванията на NVIDIA в областта на машинното обучение, сравни GauGAN технологията с „интелигентна четка,“ която има способността да запълва с детайли груби схеми, зададени от потребителя. Технология като тази, пише компанията, може да бъде изключително полезна за архитекти ландшафтни дизайнери и дори разработчици на игри. „С изкуствен интелект, който разбира как изглежда реалният свят, тези професионалисти могат да създадат по-добри прототипи на идеите си и да правят бързи промени в изкуствени сцени,“ добавя Catanzaro. „Много по-лесно е да създадете концепция за дизайна с прости скици и тази технология може да ги превърне в изключително реалистични изображения.”Както можете да видите, на повърхността GauGAN изглежда проста технология. Потребителят рисува базова схема, след това я променя като дефинира сегменти от изображението чрез ключови думи като „небе“ или „сняг.“ Изкуственият интелект е трениран с милиони изображения и благодарение на това може да запълни зададените от потребителя зони с хиперреалистични обекти. Ако потребителя смени означението от „сняг“ на „море“, това ще промени цялото изображение.

„Работи като книжка за оцветяване, в която описвате къде има дърво, къде е слънцето, къде е небето,“ казва Catanzaro. „След това невронната мрежа може да допълни всички детайли и повърхности, както и отражения, сенки и цветове, на основата на това, което е научила от истинските снимки.“

Изкуственият интелект няма пълно разбиране за физическия свят, затова GAN системата разчита на система от две части. Генераторът създава изображенията, след което те преминават през филтър, който е обучен с истински изображения. Обратната връзка от него казва на генераторът как да създаде по-реалистични изображения, пиксел по пиксел. Например, филтърът знае как изглеждат отраженията във водните басейни и изпраща детайлни инструкции на генератора за постигане на по-добри резултати.

Освен основното задание, операторът може да се намеси креативно във финалния резултат. Приложението им позволява да добавят филтри със зададен стил и дори да променят времето в изображението от изгрев на залез. Технологията може да добавя и други обекти като сгради, пътища и дори хора, въпреки е основният ѝ фокус е върху пейзажите.

Източник: blogs.nvidia.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн

Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Помощник печатар
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама