ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Излезе версия 0.91 на Inkscape

Излезе версия 0.91 на Inkscape

Вторник, 3 Февруари 2015 ( прочетена 3115 пъти)


В края на месец Януари бе представена версия 0.91 на Inkscape. Софтуерът за чертане и рисуване е сходен с Illustrator, CorelDraw и Xara X, но притежава възможности, инструменти и интерфейс, които му придават собствен стил.

inkscape

 

Авторите му наблягат на възможността за работа с файлове в SVG формат, но Inkscape дава възможност за четене и запис в много други формати, включително PDF, което го прави предпочитана алтернатива на останалите решения за работа с векторни файлове. Решението е безплатно за всички потребители по света, със 100% отворен код и е разработено „от” общността „за” общността.

Последната версия е кулминацията на дългогодишни опити за преминаване към нов начина за представяне на графичната информация. Новото графично ядро “Cairo” внася подобрения в производителността и по-точното изчертаване на векторните изображения. Голяма част от финансирането на тази разработка е поета от Google.

 

InkscapeНовата функция Trace Pixel Art позволява създаването на векторни графики от икони, bitmap файлове и други. Добавени са и нови символни библиотеки, позволяващи многократна употреба на графични елементи. Възможно е прочетенето дори на символните библиотеки на Visio. Има нововъведения и във възможностите за прихващане на визуални елементи, както и в инструментите за организиране на обектите.

 

Inkscape


Добавени са следните нови файлови формати за експорт FXG, SIF и HTML5, както и за импорт – VSD и CDR. В Inkscape е разработена богата система от разширения, чрез които могат да се създават нови, интересни, иновативни и креативни идеи. Само в последната версия са добавени над една дузина разширения, спомагащи за автоматична смяна на шрифтове, допълнения за работа с текст и изображения и други. Пълната инфорамция с нововъведенията в последната версия могат да бъдат намерени тук: wiki.inkscape.org/wiki/index.php/Release_notes/0.91. Софтуерът може да бъде свален от сайта на неговия разработчик: inkscape.org/en/download/

Източник: inkscape.org
Текста написа: Антон Даскаловprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Търговец на машини за дигитален печат
гр. София
фирма ДотБрейн

Мениджър Ключови клиенти
гр. София
фирма GPTS Ltd

Оператор на лакираща машина
гр. София
фирма Алфа Пласт Груп ООД


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама