ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Излезе петият Drupa доклад за глобалните тенденции в печатната индустрия

Излезе петият Drupa доклад за глобалните тенденции в печатната индустрия

Вторник, 22 Май 2018 ( прочетена 906 пъти)


В края на април излезе петият Drupa доклад за глобалните тенденции в печатната индустрия. В него печатниците и доставчиците от почти всички пазарни сегменти съобщават за нарастваща увереност в бъдещото си икономическото представяне.

Drupa доклад за глобалните тенденции в печатната индустрия

 

Опаковките отново са сферата с най-висок интерес и очаквания от страна на печатниците. Засилва се обаче  несигурността в областите функционален печат и книгоиздаване. При вторите, въпреки намаляващата заплаха от електронните книги, се очакват предизвикателни стратегически промени.

 

Drupa доклад за глобалните тенденции в печатната индустрия


В регионално отношение картината е по-скоро положителна, като Северна Америка запазва мястото си с най-силно положително развитие, въпреки че и в Европа се наблюдава нарастване в оптимизма сред анкетираните. Не така стоят нещата в Африка и Близкия изток. За четвърти пореден път в световен мащаб се наблюдава тенденция за увеличаване на доверието сред доставчиците. Най-силно този път е нарастването (29%) в продажбите на основно оборудване, софтуер и материали.

 

Drupa доклад за глобалните тенденции в печатната индустрияНатискът за намаляване на цени и маржове продължава и повечето анкетирани контролират това чрез поддържане на стабилни разходи. Наблюдават се тенденции за повишаване на цените от печатниците, най-вече в Северна Америка. Стабилно повишение на цените се наблюдава в опаковките, докато при книгоиздаването и комерсиалния печат се наблюдава обратната тенденция.

 

Drupa доклад за глобалните тенденции в печатната индустрияПреминаването към дигитален печат продължава с бавни темпове, но с голяма зависимост на функционалния печат от новите технологии. Интересен е фактът, че едва 27% от печатниците посочват, че използват Web to Print платформа, като повишението спрямо 2014 година е само с 2%. Наблюдава се и тенденцията в по-голяма готовност за инвестиции, като фокусът пада върху машините за довършителни процеси, следвани от нови технологии за печат (в зависимост от областта на производство) и предпечатни решения.

 

Drupa доклад за глобалните тенденции в печатната индустрия


Данните в доклада са събрани сред 700 печатници и 250 доставчици по време на провелата се през 2016 година Drupa. Един от важните изводи прави директорът на Printfuture Ричард Грей, според когото: „Както печатниците, така и доставчиците ясно разбират стратегическите предизвикателства, пред които се изправя печатът. Все пак се наблюдава нарастваща увереност в силно бъдещо развитие за повечето пазари и региони. За целта ще бъде необходимо компаниите внимателно да анализират целевите си пазари и да направят подходящи нововъведения, за да отговорят уепсшно на бъдещите нужди на своите клиенти.” Пълният доклад може да бъде закупен на сайта на Drupa.

 

Drupa доклад за глобалните тенденции в печатната индустрия


Текста написа: Антон Даскалов
Източник: www.drupa.comprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Печатар на офсетова печатна машина Heide...
гр. София
фирма Евентус ЕООД

Мениджър Ключови клиенти
гр. София
фирма GPTS Ltd


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама