ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Излезе първи брой на сп. Полиграфия за 2006 година

Излезе първи брой на сп. Полиграфия за 2006 година

Вторник, 14 Март 2006 ( прочетена 2736 пъти)


В първия за настоящата година брой на най-старото полиграфическо списание в България ще се запознаете с един нов вид организационна структура, наречена Клъстер (от англ. Cluster – грозд или прен. групиране).

С цел посрещане предизвикателствата на предстоящото ни влизане в Европейския съюз за формулиране, търсене, намиране, обявяване и защитаване на специфичната роля на производство на печатни и медийни продукти, Съюзът на печатарската индустрия в България (СПИБ) създаде Клъстер „Българска медия и печат”. Първият материал в броя е посветен именно на него, за да могат всички членове на СПИБ, както и останалите колеги полиграфисти, да добият по-ясна представа за това сдружение, което предстои да се развива през следващите години в полза на бранша и обществото ни като цяло.

Във връзка със сериозните структурни промени, предприети от групата Cappelen, една от най-големите фирми на българския пазар за хартия, е интервюто ни с г-н Ян Капелен, създател и собственик на фирмата, носеща неговото име.

По повод 125-ата годишнина на най-старата действаща печатница в България – Държавна печатница „Образование и наука” ЕАД – ви срещаме с нейния сегашен заместник директор – инж. Ангел Танев, за да научим как едно държавно предприятие успява да оцелее в днешните условия на пазарна икономика, при все по-нарастващата конкуренция в полиграфичния бранш в България.

Обзор на потреблението на офсетови печатарски пластини в България, на страниците на списанието, прави инж. Тома Палигоров, специалист Продукти в Кодак Полихром Графикс, България.

Новите широкоформатни принтери на Нewlett-Рackard – HP Designjet 8000s и HP Designjet 9000s са поводът за срещата ни с г-н Милен Манчев, продуктов мениджър в НР България. В същата рубрика предлагаме информация и за широкоформатните принтери на Canon, предлагани на българския пазар от фирма Кантек.

С новите скали процесни мастила на Sun Chemical – Express и Exact – ни запознава Радослава Господинова от фирма Литомат, представител на Sun Chemical за България.

В броя ще прочетете още интересна информация за изминалото изложение PaperWorld във Франкфурт/Майн (25-29.01.2006), както и за предстоящото IPEX в Бирмингам (04-11.04.2006); с какви награди от конкурса ДюПонт в Истанбул се завърнаха българските фирми Ротопринт ООД, Булгед ООД и Гед ООД, както и за много събития, семинари и изложби в полето на полиграфическия бранш.

С подкана за участие в ежегодния конкурс за корпоративен календар, който се организира по време на изложението ПринтКом в Пловдив, ви срещаме с дизайнера на фирмения календар на ПК «Димитър Благоев» - Диана Петкова.

Не пропускайте този брой – още много интересни и полезни неща ще научите от нашата рубрика «Новини».

Приятно четене,

Десислава Брайкова

гл. редактор на сп. Полиграфия & ПроГрафика,

издания на БиЕмДжи ООДprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Специалист предпечатна подготовка
гр. София
фирма ДотБрейн

Technical Assistant Packaging
гр. София
фирма ФИКОСОТА ООД

Служител довършителни процеси в широкофо...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама