ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Изобретиха самосгъваща се хартия

Изобретиха самосгъваща се хартия

Понеделник, 19 Май 2014 ( прочетена 1642 пъти)


Ата Сина е студент от Университета на Британска Колумбия, който е разработил самосгъваща се хартия, която може да приема креативна форма пред очите ви.

Изобретиха самосгъваща се хартия

 

При нагряване, като с магия хартията се трансформира в многоизмерни фигури. Тази технология може да се използва в различни области - от орнаменти в стил оригами до екологични опаковки и изолационни материали.

Как работи тази хартия?

Всеки познава обикновените листове хартия, които се сгъват в модели оригами. Студентът Ата Сина е работил над напълно нов и уникален метод за създаване самосгъваща се хартия, която може да приема сложни триизмерни форми. Методът използва софтуер, който дава възможност с помоща на плотер да се направят малки разрези и бигове на хартиения лист. След това върху хартията се нанасят специални термопластични полимери. Листът се поставя в пещ, предварително загрята до 110° С в продължение на 10-20 секунди. В зависимост от нагряването на полимерите те свиват и повдигат хартията под различни ъгли, което й придава триизмерна форма.
Един от простите модели, създадени от студента се превръща в конструкция, която е идеална за защита на чупливи предмети вътре в кутията. Според изобретателя, това може кардинално да промени опаковъчната индустрия. Когато хартията е сгъната в триизмерен дизайн, полученият продукт е лек, издръжлив и евтин. Това го прави по-лесен за транспортиране и причинява по-малко щети на околната среда.
Според Ата Сина, неговата технология може някой ден да се използва за създаване на шумоизолационни и топлоизолационни материали, играчки, сгъваеми легла и дори матраци.

Източник: upakovano.ruprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Почасова работа като резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн

Печатар на офсетова печатна машина Heide...
гр. София
фирма Евентус ЕООД

Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама