ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Имат ли бъдеще книгите с добавена реалност?

Имат ли бъдеще книгите с добавена реалност?

Вторник, 7 Декември 2010 ( прочетена 1426 пъти)


Добавената реалност (накратко AR) е уникална технология, която ни позволява смесицата между два типа медия – печатен материал и 3D проекция.

AR може да се използва при книгите, за да „добавя“ върху напечатаните страници триизмерни изображения, които могат да се разгледат от всички страни и да се прожектират върху екраните на други устройства като телефони, гейм системи и компютри.

Тази технология може да се използва при всички видове печатни материали и, според много специалисти, може да има широко приложение не само в книгоиздаването, но и в рекламата, образованието, в изложби в музеи и галерии и къде ли още не.

Технологията работи по следния начин: първо, местоположението на книгата се определя чрез съвсем обикновена уеб или друг вид камера. Книгата може да е съвсем обикновена, стига страниците й да са покрити със специални двуизмерни координатни маркери, които се печатат върху стикери. Тези стикери могат да се сложат на страниците на която и да е книга. Тези маркери приличат на абстрактни монохромни изображения, като за всяка 3D проекция се прави различен маркер. Камерата идентифицира тези маркери и определя къкъв е графичният модел на страниците на книгата. Чрез тези маркери, създадената 3D проекция изглежда като чисто физически обект – по този начин когато завъртите книгата ще видите обекта отстрани, а не пак напред.

Добавената реалност (накратко AR)

Целият текст четете тук: www.digital.bg

Реклама
www.bgoferta.info
Ако имате нужда от изработка на флаери, каталози, дипляни, визитки, външна реклама, сувенирна реклама и други рекламни продукти, то www.bgoferta.info е точно за Вас. Няма нужда да се обаждате на различни печатници поотделно и да чакате да получавате цена за изработката на вашия продукт. Чрез www.bgoferta.info, оформяте вашето запитване за изработката на желания продукт и получавате оферти директно от печатниците. Използвайте бутона "Поискай оферта".

print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Резач на прав нож
гр. София
фирма ЦИАН ЕООД

Асистент-сътрудник
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар (редовна смяна)
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама