ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Имат ли бъдеще хартиените USB памети?

Имат ли бъдеще хартиените USB памети?

Сряда, 1 Февруари 2012 ( прочетена 2341 пъти)


Art. Lebedev Studio представиха дизайнерска концепция за USB флаш памети за еднократна употреба, направени от хартия. Boardy вече предлагат подобен продукт.

хартиените USB паметиКонцепцията на Lebedev е няколко устройства да се предлагат на перфориран лист. Когато искате да използвате едно от тях, просто да го късате и включвате в компютъра. USB паметта за еднократна употреба може да по-лесна за употреба и дори по-екологична от други медии. Например, в някои случаи тя може да замени употребата на пластмасови CD и DVD носители.

Основният проблем, пред който са изправени устройства е цената на производството им. Ако те са достатъчно евтини, могат да се използват за запис на презентации, проекти, песни или видеоматериали, които да бъдат раздавани безплатно. След това могат да бъдат използвани от получателя и за други цели.

Концепцията на Lebedev има и още едно предимство – може с лекота да бъде надписана с всички, което пише върху хартия. Очевидни са и възможностите за офсетов или цифров печат върху паметите, които може да се окажат подходящи за брандирането им за рекламни кампании или други цели.

хартиените USB паметихартиените USB памети

Подобен продукт вече се предлага от Boardy. Става дума за устройство, направено от рециклирана хартия. Холандската компания предлага и възможност за печат върху паметта. Цените обаче, не са толкова ниски, че да осигурят широко разпространение на продукта.

Източник: teleread.com, boardyproducts.nl
Текста написа: Мартин Новев

print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Служител за търговски отдел
гр. София
фирма ДотБрейн

СПЕЦИАЛИСТ ДИГИТАЛЕН МАРКЕТИНГ
гр. София
фирма GPTS Ltd

Асистент-сътрудник
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама