ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Иновативни хартии за печат с проводими мастила от Arjowiggins

Иновативни хартии за печат с проводими мастила от Arjowiggins

Сряда, 5 Ноември 2014 ( прочетена 2127 пъти)


От Arjowiggins за пореден път изненадаха с иновационни решения, които представиха на презентация по време на изложението SGIA в Лас Вегас между 22 и 24 Октомври.

хартии за печат с проводими мастила от Arjowiggins

 

Освен креативни решения, в портфолиото на компанията все по-голям дял заемат решенията, спомагащи за внедряване на по-голяма сигурност при печат.

Към настоящия момент за отпечатване на електронни компоненти се използват предимно медии на пластмасова основа (PET, PEN и други), които не са сред най-безвредните за природата. Освен всичко това са необходими допълнителни обработки, които оскъпяват процеса по изработка на подобни продукти. Те обаче осигуряват необходимата гъвкавост и гладкост за печат, която се изисква.

 

хартии за печат с проводими мастила от Arjowiggins


Именно тук идва решението от Arjowiggins, носещо наименованието PowerCoat®. От компанията обясниха, че става въпрос за рециклируема хартия (тази, както и всички останали медии на Arjowiggins са сертифицирани от FSC), която е с висока гладкост и термична стабилност. Хартията е подходяща за използване в комбинация с различни видове мастила и технологии за печат (ситопечат, мастиленоструен печат, флексопечат, офсетов печат и други). Структурата на PowerCoat® също така позволява редуциране до 10 пъти на използваните количества мастила.

 

хартии за печат с проводими мастила от Arjowiggins

Към всичко това от Arjowiggins представиха и примери как използването на PowerCoat® може да бъде полезно при производството на опаковки. Възможността за отпечатване с проводими мастила позволява чрез използване на NFC технологията, вградена в смартфоните да се възпроизвеждат инструкции или съдържание не неограничен брой езици.

 

Пак по този начин клиентите могат да бъдат препратени към социалните мрежи или уеб сайт. Така се премахва необходимостта от използване на грозните на външен вид RFID етикети, тъй като PowerCoat® позволява отпечатване и с конвенционални мастила, поради което компонентите за комуникация с мобилни устройства стават неразделна част от дизайна на опаковките.

 

Като всяка друга хартия PowerCoat® може да бъде прегъвана, изрязвана и оформяна, така че да пресъздаде търсения маркетингов ефект. Медиата се предлага в две разновидности: XD - за печатни материали с по-големи тиражи и HD – при приложения с по-голяма сложност и изисквания. Хартията може да бъде използвана още за интерактивни карти, които могат да бъдат подарявани, както и за други печатни материали, комбиниращи аналоговия с дигиталния свят.

 

хартии за печат с проводими мастила от Arjowiggins


Текста написа: Антон Даскалов
Източници: www.packagingeurope.com
www.sgia.orgprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Oператор CTP
гр. София
фирма ДотБрейн

Складов работник в печатница
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама