ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Иновационно решение за персонализация

Иновационно решение за персонализация

Сряда, 20 Юли 2016 ( прочетена 1425 пъти)


Иновационното решение за персонализиран печат на DataLase променя начина, по който собствениците на търговски марки си взаимодействат с потребителите.

Методът позволява печат върху почти всеки сусбстрат, добавяйки възможност за поставяне на различна променлива информация (текст, графика и изображения) и то на място при пакетиране или разпределение и дистрибуция на готовия продукт. Чрез високата скорост и високата разделителна способност, DataLase гарантира високо качество и свежда до минимум отпадъците. Чрез възможността му за интеграция в действащи поточни линии се избягват първоначалните високи инвестиции.

 Процесът по отпечатване протича в два етапа. Първо чрез конвенционален печат се поставя покритие върху определените зони на субстрата. В последствие на поточна линия чрез инфрачервен лазер се отпечатват самите променливи данни. Лазерът води до промяна в цвета на предварително поставеното покритие. Решението може да се интегрира в широк набор от принтери с водни, солвентни, маслени и UV мастила, което от своя страна позволява използването му в различни типове печат.

 Чрез DataLase могат да се отпечатват изображения с високо качество, дати за производство и срокове за годност, OCR и QR кодове, баркодове, променлива продуктова информация или адреси. По този начин решението е подходящо за изработка на персонализирани етикети и опаковки, проследяване на пратки, директен мейлинг и други. Времето за производство по този начин се съкращава до 1-2 дни. По данни на производителя, с един лазер може да се постигне скорост на печат от 2 метра за секунда. Към момента 4 милиарда опаковки годишно се произвеждат с тази технология.Текста написа: Антон Даскалов
Източник: www.datalase.comprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Специалист предпечатна подготовка
гр. София
фирма ДотБрейн

Резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн

Щанцьор (Хайделберг цилиндър)
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама