ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Инспекция и контрол при печата на опаковки с Checkmate50 от AUTOPRINT

Инспекция и контрол при печата на опаковки с Checkmate50 от AUTOPRINT

Понеделник, 11 Септември 2017 ( прочетена 1124 пъти)


Производството на опаковки изисква абсолютна точност, отнасяща се до всички параметри, свързани с качеството на печат на крайния продукт.

Разработената от AUTOPRINT съвместно с Lucid Imaging високопроизводителна система за инспекция и контрол Checkmate 50 отговаря на тези нужди на доставчиците на печатни услуги.

 

Checkmate50 от AUTOPRINTCheckmate 50 може да установява дефекти, свързани с: цветова нееднородност, неточно напасване на цветове, зацапване, надраскване, неправилно щанцоване, липсващо фолио, грешки в баркодове, нарушена цялост на хартията и други. Скоростта на работа достига до 200 метра готова продукция в минута. Минималният работен размер е 100/100 мм, а максималният 400/500 мм (или модифицирано до 660/660 мм). Подаващата секция позволява работа с различни типове картон в границите от 180 до 400 гр/м2 и има вградена детекторна защита в случай на преминаване на двоен лист. Проверката става посредством инспектиране с три камери – две от горната част и една от долната част на опаковката, преминаваща по транспортна лента с вакуумно задържане. Основната цветна камера служи за установяване на всички дефекти и цветови неточности при отпечатване. Втората черно бяла камера следи за дефекти, свързани с фолиото. Местата, на които работят камерите се осветяват от три отделни LED източника на светлина, позволяващи ясно и отчетливо заснемане на изображение при висока скорост. Камерите са снабдени и с въздушна система за почистване на лещите. Решението разделя готовите опаковки на одобрени и неодобрени, без възможност от смесване, въз основа на предварително зададен образец и посочени приемливи отклонения от еталона.

Checkmate 50 се контролира от работна станция, чрез която могат да се задават различни толеранси в качеството на крайния продукт. Пак там могат да се видят причините за отхвърляне на готова продукция по време на инспекция. Софтуерът предоставя също цялостна статистическа информация за производителността.
Видео представяне на модела за инспекция и контрол на печатната продукция Checkmate 50:

Чрез Checkmate 50 от AUTOPRINT се избягва необходимостта от ръчна проверка на готовата продукция. Богатият набор от възможности, превръщат машината в отличен избор, както за производителите на опаковки, така също и за компании, предлагащи печат със защитни елементи.

За повече информация:
AUTOPRINT
Фирмата е официален представител на AUTOPRINT (Индия) за българския пазар. В портфолиото попадат машини за листов офсетов печат, лакиране, щанцоване, перфориране, биговане и други.

Бургас
жк. Петко Р. Славейков, блок 159, ателие 1
тел.: 0876 958 033
e-mail: autoprinteu@gmail.com
www.autoprint.net

Вижте профила на АУТОПРИНТ в каталога Полиграфия Инфоprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Специалист предпечатна подготовка в широ...
гр. София
фирма ДотБрейн

Служител довършителни процеси в широкофо...
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама