ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Какво ще покаже Presstek на drupa 2012

Какво ще покаже Presstek на drupa 2012

Петък, 6 Април 2012 ( прочетена 1606 пъти)


Американската компания Presstek ще покаже две нови технологии на drupa 2012, предназначени за фирми с дигитален и офсетов печат.

Първата е за нова безпроцесна CtP-пластина, предназначена за листов и ролен офсетов печат без овлажняване. След експониране пластината се мие с вода и е готова за поставяне в машината.
Presstek 75DI
Втората технология предназначена за калибриране на цвета и за намиране на дефекти върху отпечатъка. С технологията дава възможност да се проверява всеки лист отпечатан на печатната машина на максимална скорост, да се анализират резултатите, да се сравняват с предварително зададените и без да се спира машината в движение да се направи необходимото регулиране на настройките.

Новата технология ще бъде показана при работа на листовата печатна DI-машина Presstek 75DI, в петцветна конфигурации с лакираща секция за воднодисперсионен лак. Такава машина вече се използва в една от най-големите печатници на САЩ за печат на книжна и рекламна продукция. От скоро Presstek 75DI предизвиква интерес и при производителите на картонени опаковки заради уникалните възможности на DI технологията от една страна и възможностите на новата технология за контрол на качеството на печат. Presstek 75DI работи с листи с формат от 279x200 до 788x600 мм. Дебелина на отпечатвания материал – от 0,04 до 0,8 мм. Скорост на печат – до 16 000 л./ч. Машината произвежда качествена продукция още на 6 минута след получаване на поръчка. Според производителя това е най-икономичната печатарска машина на пазара за цветна продукция с тираж от 500 до 20 000 листа.

Освен този модел и двете технологии, Presstek ще покаже печатната машина Presstek 52DI, серията термални CtP-системи за офсетни печатни форми и CtP-пластини предназначени за тях.

По материали на: www.presstek.com
Написа Георги Чакъровprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Служител довършителни процеси в широкофо...
гр. София
фирма ДотБрейн

Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Помощник печатар
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама