ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Какво ще покаже Presstek на drupa 2012

Какво ще покаже Presstek на drupa 2012

Петък, 6 Април 2012 ( прочетена 1555 пъти)


Американската компания Presstek ще покаже две нови технологии на drupa 2012, предназначени за фирми с дигитален и офсетов печат.

Първата е за нова безпроцесна CtP-пластина, предназначена за листов и ролен офсетов печат без овлажняване. След експониране пластината се мие с вода и е готова за поставяне в машината.
Presstek 75DI
Втората технология предназначена за калибриране на цвета и за намиране на дефекти върху отпечатъка. С технологията дава възможност да се проверява всеки лист отпечатан на печатната машина на максимална скорост, да се анализират резултатите, да се сравняват с предварително зададените и без да се спира машината в движение да се направи необходимото регулиране на настройките.

Новата технология ще бъде показана при работа на листовата печатна DI-машина Presstek 75DI, в петцветна конфигурации с лакираща секция за воднодисперсионен лак. Такава машина вече се използва в една от най-големите печатници на САЩ за печат на книжна и рекламна продукция. От скоро Presstek 75DI предизвиква интерес и при производителите на картонени опаковки заради уникалните възможности на DI технологията от една страна и възможностите на новата технология за контрол на качеството на печат. Presstek 75DI работи с листи с формат от 279x200 до 788x600 мм. Дебелина на отпечатвания материал – от 0,04 до 0,8 мм. Скорост на печат – до 16 000 л./ч. Машината произвежда качествена продукция още на 6 минута след получаване на поръчка. Според производителя това е най-икономичната печатарска машина на пазара за цветна продукция с тираж от 500 до 20 000 листа.

Освен този модел и двете технологии, Presstek ще покаже печатната машина Presstek 52DI, серията термални CtP-системи за офсетни печатни форми и CtP-пластини предназначени за тях.

По материали на: www.presstek.com
Написа Георги Чакъровprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Печатар на офсетова машина формат 50х70
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец на редовна смяна
гр. София
фирма ДотБрейн

Печатар на четвъртинка формат офсетова м...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама