ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Как да направим опаковките привлекателни на външен вид и същевременно на ниска производствена цена?

Как да направим опаковките привлекателни на външен вид и същевременно на ниска производствена цена?

Понеделник, 27 Февруари 2012 ( прочетена 4023 пъти)


Вижте как две американски компании са намерили нетрадиционно решение на този въпрос чрез средствата на печата и дизайна.

Компанията Curwood е направила опаковка за свежо говеждо месо, на вътрешния слой на която е нанесен натриев нитрит. Ферментите в месото влизат в реакция с натриевия нитрит и му придават привлекателен червен цвят. Така се използва прозрачна опаковка и отпада необходимостта от допълнителен печат върху опаковката. Управлението по контрол за качеството на хранителните продукти и лекарствени препарати (FDA, САЩ) е разрешило като безопасна тази технология.Ето и един случай на икономично решение за опаковка на кафе. Американската компания Cup to Cup се е обърнала към студиото за дизайн Focus Lab. Преди това за всеки вид опаковка на кафе се е печатала отделна опаковка и етикет. Като резултат от работата на Focus Lab, кефепроизводителите от Cup to Cup са получили нов дизайн на опаковката с много по-ниски производствени разходи. Focus Lab са преложили дизайн на нов основен етикет, който се залепя върху еднородна за всички кафета опаковка. След това върху основния етикет се отпечатва с ръчен печат информация за вида и съдържанието всеки вид кафе.

По материали на  news.unipack.ru

Написа инж. Васил Станев


print   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Резач на прав нож
гр. София
фирма ЦИАН ЕООД

Акаунт в офсетова печатница
гр. София
фирма ДотБрейн

Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама