ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Как се произвеждат перфектно плоски фотокниги

Как се произвеждат перфектно плоски фотокниги

Понеделник, 6 Август 2018 ( прочетена 1180 пъти)


Едно от най-големите предизвикателства в довършителните процеси при производството на фотокниги е постигането на перфектна плоскост на разгръщане на страниците и най-вече за разглеждане на панорамни снимки с двустранично разположение.

През годините са разработвани различни специализирани продукти, целящи да разрешат този проблем, но те са ненапълно ефективни или скъпи.

 

плоски фотокниги


Последното пазарно решение за проблема с огъващата се хартия при фотокнигите се нарича Vpaper tower. Машината е разработена от белгийската компания Peleman Industries и позволява изработка на книги с перфектно гладки страници, независимо от тиража и дали са отпечатани предварително или не. Няма значение и фактът дали е използвана листова или ролна машина. Тази новаторска технология обработва всеки отделен лист хартия чрез тристепенен процес и позволява последващото им скрепване посредством термолепене (предоставян като допълнително технологично решение от същата компания производител).

Скоростта на работа на машината е до 6000 листа в час и позволява работа с размери от А5 до SRА4, независимо от ориентацията. Тя може да обработва почти всякакъв вид хартия, а стойността за това, според производителите, е ниска. Името на машината също не е избрано случайно, тъй като листата се движат вертикално в двете посоки на кулата. Към продуктите, които могат да бъдат произведени по този начин, освен фотокниги, спадат още списания, учебници, луксозни каталози и много други.

Видеопрезентация на Vpaper tower може да видите на следния адрес:Текста написа: Антон Даскалов
Източник: www.pelemanusa.comprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Складов работник в печатница
гр. София
фирма ДотБрейн

Сервизен техник - широкоформатни принтер...
гр. София
фирма ДотБрейн

Oператор CTP
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама