ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Как се произвеждат перфектно плоски фотокниги

Как се произвеждат перфектно плоски фотокниги

Понеделник, 6 Август 2018 ( прочетена 1023 пъти)


Едно от най-големите предизвикателства в довършителните процеси при производството на фотокниги е постигането на перфектна плоскост на разгръщане на страниците и най-вече за разглеждане на панорамни снимки с двустранично разположение.

През годините са разработвани различни специализирани продукти, целящи да разрешат този проблем, но те са ненапълно ефективни или скъпи.

 

плоски фотокниги


Последното пазарно решение за проблема с огъващата се хартия при фотокнигите се нарича Vpaper tower. Машината е разработена от белгийската компания Peleman Industries и позволява изработка на книги с перфектно гладки страници, независимо от тиража и дали са отпечатани предварително или не. Няма значение и фактът дали е използвана листова или ролна машина. Тази новаторска технология обработва всеки отделен лист хартия чрез тристепенен процес и позволява последващото им скрепване посредством термолепене (предоставян като допълнително технологично решение от същата компания производител).

Скоростта на работа на машината е до 6000 листа в час и позволява работа с размери от А5 до SRА4, независимо от ориентацията. Тя може да обработва почти всякакъв вид хартия, а стойността за това, според производителите, е ниска. Името на машината също не е избрано случайно, тъй като листата се движат вертикално в двете посоки на кулата. Към продуктите, които могат да бъдат произведени по този начин, освен фотокниги, спадат още списания, учебници, луксозни каталози и много други.

Видеопрезентация на Vpaper tower може да видите на следния адрес:Текста написа: Антон Даскалов
Източник: www.pelemanusa.comprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Почасова работа като резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на лакираща машина
гр. София
фирма Алфа Пласт Груп ООД

Оператор на щанцоваща машина (щанцьор)
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама