ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Кандидатури за конкурса за нововъведения в дигиталния печат PIXI

Кандидатури за конкурса за нововъведения в дигиталния печат PIXI

Вторник, 17 Юни 2008 ( прочетена 1581 пъти)


Xerox очаква кандидатури за тазгодишното издание на конкурса за нововъведения в дигитален печат PIXI

Седмата годишна класация добавя категории за най-добро бизнес приложение и за природосъобразни бизнес практики.

„Време е новаторите в дигиталния печат по света да заблестят!” Xerox Corporation  обявява приема на документи на седмите годишни награди за нововъведения с Xerox Imaging  - PIXI, www.xerox.com/pixi. Темата на международното състезание тази година е „Блясък” и отличава най-новаторските и ефективни проекти, които клиентите печатат с дигиталните системи на Xerox. За пръв път тази година наградите PIXI ще отличат предприемачи, които използват производствени решения на Xerox по природосъобразен начин, както и създаването на бизнес приложения.

„Xerox има дългогодишен ангажимент към природосъобразността и ние знаем колко от нашите клиенти го споделят,” каза Валери Бловелт, вицепрезидент на маркетинга на Xerox Production Systems Group. „Тази година издирваме приложения, които да демонстрират загриженост към природата, които следват природосъобразни бизнес практики в печата, чрез внедряване на енергоспестяващи инструменти в работния процес и използването на хартии, които се преработват по-лесно.”

Категориите в конкурса  PIXI са:
  • Книги и ръководства – късотиражни издания, учебници, учебни комплекти, учителски ръководства, упътвания за уреди, учебни материали, брошури, презентации подвързани със спирала, годишни доклади и др. Кандидатурите могат да бъдат черно-бели или цветни или комбинация от двете.
  • Информационни и промо материали – Основни за бранд мениджмънта и кореспонденцията, допълнителните материали са проектирани да представят продукт или услуга, да повишат осведомеността и да информират бизнеса.
  • Директен маркетинг – Дигитално отпечатани материали за директен маркетинг с дизайн за специфична целева публика, който включва персонализиран текст или графика. Това са пощенски картички, картонени пликове, плоски пощенски пакети от много части, обемни пощенски кутии, пликове и етикети, а също и крос-медиа програми (включващи печатни елементи и лични URL-и например).
  • Нови бизнес приложения – Представя рентабилни нови приложения в печата, които срещат все по-широк прием в индустрията. Дигиталният печат е много повече от малки тиражи и персонализирани елементи. Съвременните тонери, медии и опции за покритие дават възможност за невероятен набор от нови печатни решения, като: фото-книги, календари и поздравителни картички; решения за пакетиране, които са идеални за малки тиражи, варианти или персонализации; плюс специални решения за осигуряване сигурност на документи и защита против фалшификация.
  • Промоционални материали, свързани с транзакции – Всички видове клиентски отчети и фактури, специално комуникации, които използват уникална информация за клиенти, за да снабдят получателите с по-уместна информацията. Примерите включват: разписки от кредитни карти с персонализирани предложения, банкови декларации, които „продават” допълнителни финансови услуги, отчети на общи финансови фондове или доклади, които графично обрисуват комбинацията от инвестиции и степента на възвръщаемост, телекомуникационни или текущи сметки.

Кандидатурите ще бъдат оценявани от независим съдийски екип, а критериите са използването на дигитални технологии, бизнес ефективност, цялостната естетика и степента на новаторство и изобретателност. Конкурса предоставя голяма награда Best of Show, както и три награди във всяка категория. Класирането също ще отличи най-новаторската употреба на Xerox технологии, най-забележителното приложение на Xerox суровини, както и екосъобразността на проектите.

През 2007 компанията Keiger Printing получи голямата награда PIXI - Best of Show, за печатни нововъведения с Xerox Imaging. Представеният проект на компанията бе отличен като най-добър сред 500 кандидатури от цял свят.

Участието в наградите PIXI е безплатно и отворено за повече от 70 страни по цял свят, вкл. и България. Проекти ще се приемат по интернет до 1 Август т.г., като задължително трябва да са произведени с дигитални печатни системи  на Xerox. Сайтът за подаване на документи е на разположение на шест езика www.xerox.com/pixi. Победителите ще бъдат обявени по време на  Graph Expo, голямо търговско печатно изложение, което ще се проведе от 26 до 29 Октомври 2008 г., в Чикаго. Носителят на наградата PIXI Best of Show за 2008 ще има възможността да бъде член на PIXI журито за 2009.

– XXX –

XEROX е лидер в производството на целия спектър цифрово печатно оборудване: от модели за персонални потребители до високотехнологични машини за професионална полиграфия. XEROX предлага решения за повишаване ефективността на работата и доходността от бизнеса на клиентите си по целия свят, от малките офиси до международните корпорации. Днес компанията работи в повече от 170 държави и произвежда за пазара над 200 продукта. Създадената през 2004 г. дивизия XEROX Евразия обединява 23 държави, сред които е и България. Регионалното представителство на компанията в София осигурява пълния спектър от услуги, свързани с продажбата и техническото обслужване на оборудването на XEROX. Партньорската мрежа на XEROX България включва повече от 100 големи партньори и реселъри. Системата на следпродажбеното обслужване разполага с над 50 сервизни центъра. Допълнителна информация за компанията, нейните продукти и дейности може да се намери на сайтовете - www.xerox.bg и www.xerox.com.

За контакти:
Валентин Митев, Marketing communications, Xerox Bulgaria, тел: 460 69 20, valentin.mitev@xerox.com  
Ралица Николова, New Moment PR, тел: 963 04 66, raly@newmoment-bg.com


print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Печатар на печатна машина за самозалепва...
гр. София
фирма ДотБрейн

Акаунт - дигитален широкоформатен печат
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на машина за топъл печат
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама