ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Карлсберг разработва изцяло картонени бутилки за бира

Карлсберг разработва изцяло картонени бутилки за бира

Сряда, 4 Февруари 2015 ( прочетена 3261 пъти)


Карлсберг разработва първата в света напълно биоразградима картонена бутилка за бира. От компанията твърдят, че материалът, който ще се използва е комбинация от картонените опаковки за яйца и защитните елементи на опаковките за електронни продукти.

Карлесберг разработва изцяло картонени бутилки за бира

 

Новата непрозрачна и защитена от счупване бутилка, естествено ще бъде и по-лека.

По проекта съвместно работят компанията за опаковки ecoXpac, Inovation Fund Denmark и Техническия университет на Дания. Очаква се финалният продукт да бъде представен в рамките на 3 години.

Всички елементи на бутилките на Карлсберг, включително капачките, ще бъдат изцяло произведени с биологични и биоразградими материали. Технологията ще се различава драстично от представената през миналата година от американската компания PaperBoy Wines, която използва пластмасова вътрешна основа, която е обвита от хартиена външна част. Бутилките на Карлсберг ще се произвеждат от една компонент, като ще имат специално вътрешно покритие. Те ще могат да се рециклират, като всеки друг хартиен продукт и ще се разлагат по естествен път.


От компанията взимат сериозни мерки, за да гарантират това, че новата опаковка няма да се отрази на качеството и вкуса на бирата. Освен това от Карлсберг обещават бирата да остава студена по-дълго, отколкото при използване на алуминиеви кенчета.

 

Карлесберг разработва изцяло картонени бутилки за бира


Карлсберг е един от най-големите производители на бира в световен мащаб със своите 500 различни бранда в портфолиото си. През 2013 година компанията е продала 36 милиарда бутилки бира в над 150 страни. Според последния годишен доклад на компанията, производството на опаковки е причина за 45% от отделените емиисии на въглероден диоксид. Именно поради това компанията търси решение за намаляване на вредните емисии чрез новите бутилки.

Източник: qz.com
Текста написа: Антон Даскаловprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Офсетов печатар (редовна смяна)
гр. София
фирма ДотБрейн

Служител за търговски отдел
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама