ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Картонени ковчези - решението на DS Smith

Картонени ковчези - решението на DS Smith

Петък, 16 Март 2018 ( прочетена 1201 пъти)


Какво се случва, когато един от водещите европейски специалисти по опаковки е натоварен с разрешаването на проблема с нарастващите разходи за погребенията в един свят с бързо нарастващо население?

Отговорът - картонени ковчези.

Компанията DS Smith използва своите експертни познания в областта на опаковките, особено познанията си за вълнообразен картон, за да помогне за създаването на икономична и екологична алтернатива на традиционния ковчег през последните 20 години. Търговският директор на DS Smith, Jean-Michel Audivert, припомня как се е развила концепцията: "Трима швейцарски бизнесмени се свързаха с DS Smith в Kunheim, Франция и помолиха за помощ за избистряне на концепцията и за производството на продукта. Това беше много необичайно искане, но екипът на DS Smith веднага видя потенциала."

 

Картонени ковчезиПрез последните осем години DS Smith работи с френския доставчик на ковчези abCrémation, за да разработи редица устойчиви възможности от картон.

Екологичен и икономичен вариант
Обикновеният ковчег струва повече от 1 500 лири, но според Доклада за националния погребален индекс на Royal London от 2017 г., традиционното погребение е 4 257 лири, а с кремация 3 311 лири. Очевидно е, че една евтина и все пак безобидна алтернатива на ковчезите значително намалява общата цена на цялото събитие, като отнема част от стреса в едно от най-трудните времена за семейството и приятелите. Audivert вярва, че основната полза надхвърля цената на ковчега, "Въпреки че картоненият ковчег е конкурентен по отношение на цената в сравнение с други видове ковчези, същественото предимство на този продукт е в неговите функции по отношение на устойчивостта. Те са 100 процента рециклируем продукт, който изисква по-малко природни ресурси, за да се произведе. Изработени са от 100% вълнообразна картонена композиция (естествени влакна) и са отпечатани с мастила на водна основа."

 

Картонени ковчезиУстойчивостта на картонените ковчези напоследък стана важен фактор за тяхното разработване. През последните няколко години от Агенцията за храните, опазването на околната среда и здравословните и безопасни условия на труд във Франция (ANSES) наложи строги нови стандарти за ковчезите, които да се използват при кремации. Климатичните, атмосферните и специфичните нива на емисиите на кремираните ковчези вече са валидирани чрез механични тестове.


Вдъхване на живот на персонализираните ковчези
За щастие, поради естеството на предлагания картон от DS Smith и abCrémation, почти не е трябвало да се правят промени в дизайна на ковчезите. "Трябваше да коригираме някои малки технически точки, но не беше голям проблем да се отговори на новите правила", обяснява Audivert. Ковчезите на DS Smith са предназначени изключително за кремации, което означава, че факторите за околната среда вече са взети под внимание.

Докато Audivert признава, че в момента аудиторията за картонени ковчези е пазарна ниша, той твърди, че има нарастващо търсене от частни лица, много от които са привлечени от възможността за персонализация на картонените ковчези. Картонът може да бъде оцветен с ефект на дървесина, който да имитира стандартен ковчег, а гъвкавостта на основния материал позволява печат на широка гама от дизайни, включително ярко оцветени варианти. Фотографските изображения могат да бъдат отпечатани на повърхността на ковчега. Въпреки че това може да не се възприема от всички, то служи за демонстриране на възможността за персонализиране, която дава материалът.

Източник: www.packaging-gateway.comprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Акаунт - дигитален широкоформатен печат
гр. София
фирма ДотБрейн

Сътрудник продажби с административни фун...
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар на ролна машина
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама