ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Китайци стават най-големият акционер на Heidelberg

Китайци стават най-големият акционер на Heidelberg

Сряда, 30 Януари 2019 ( прочетена 1152 пъти)


Masterwork Group Co ще купят още 8.5% от Heidleberg, което ще направи китайската компания най-големия акционер на германския производител на печатни машини.

Китайци стават най-големият акционер на Heidelberg

 

Цената на акциите на Heidelberg скочи с повече от 20% след обявяването на тази информация. Китайският специалист в довършителната техника Masterwork, най-големият производител на машини за щанцоване и топъл печат в страната, ще придобие 8.46% от Heidelberg. Сделката трябва да премине през одобрение от борда за надзор на Heidelberg, германските и китайските власти. Планира се сделката да се случи в първата четвърт на 2019. Стойността на инвестицията е 68.99 милиона евро.

Двете компании са партньори в областта на довършителната техника. Китайската компания произвежда компоненти за щанцоване и топъл печат в завода си в Тианджин, които Heidelberg продава като част от стратегията си за развитие в областта на опаковките. Masterwork произвеждат и машини за лепене на картонени опаковки в Словакия, във фабрика, която преди това е била собственост на Heidelberg.

Сътрудничеството между двете компании датира от 2014, когато Heidelberg продаде довършителния си бизнес на Muller Martini. Тогава те започнаха да предлагат системи на Masterwork. Плановете за развитие включваха дори съвместно производство.


Сегашната сделка „разкрива нов потенциал в нарастващия сектор за производство на опаковки, особено в Китай, най-големият самостоятелен пазар в света,“ каза изпълнителният директор на Heidelberg, Rainer Hundsdörfer. Доставката на компоненти от завода на Masterwork ще намали разходите и проблемите в производството. „Очакваме по-пълно използване на капацитета на производствените си мощности по света, което да ни направи много по-ефективни, но искам да наблегна, че това няма да отслаби производството ни в Германия,,“ добави Hundsdörfer.

Този ход открива възможности за интегриране на оборудването на Masterwork и облачните услуги на Heidelberg, което може да помогне за оптимизирането на производството чрез използване на информацията за постигане на по-висока ефективност. Това може да подобри приложимостта на пресите на Heidelberg в китайския сектор за производство на опаковки.

Източник: packageprinting.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн

Специалист предпечатна подготовка в широ...
гр. София
фирма ДотБрейн

Служител довършителни процеси в широкофо...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама