ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Кодак обяви оттеглянето си от мастиленоструйния печат

Кодак обяви оттеглянето си от мастиленоструйния печат

Четвъртък, 24 Март 2016 ( прочетена 1422 пъти)


След шест години в челните редици на високоскоростния мастиленоструен дигитален печат Кодак обяви, че напуска този сегмент и търси купувач на тази част на бизнеса си. Решението за продажба във възможно най-кратък срок изненада другите фирми в бранша.

кодак

Кодак
не предостави информация за възможните купувачи. Сред потенциалните имена вече се спрягат Ricoh, HP, Konica Minolta, Canon, Screen и Fuju Xerox. Всички те обаче имат свои подразделения и дори собствени системи за мастиленоструен печат. Изключение прави EFI, която също се споменава сред евентуалните купувачи.

От Кодак споделиха, че по-нататъшното развитие и производство на мастиленоструйните системи Prosper, Stream и Ultrastream, които ще бъдат представени на Drupa ще бъдат предлагани и поддържани от нов собственик, с по-голям пазарен дял и по-добри възможности за обслужване. В света има пуснати в експлоатация по-малко от 50 печатни линии Prosper – в Германия няма нито една, няколко са във Великобритания и по две във Франция и Италия.

Продажбата на звеното за мастиленоструен печат все пак оставя Кодак в сегментите за производството на плаки и машини за СТР за офсетов печат, в които не се очаква ръст, както и в сектора за пластини и машини за СТР за печат на опаковки, където се очаква ръст. В портфолиото на компанията остава и тонерно базираната дигитална машина NexPress.

Източник: i-grafix.com

Текста написа: Антон Даскаловprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Специалист предпечатна подготовка
гр. София
фирма ДотБрейн

Служител довършителни процеси в широкофо...
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на машина за топъл печат
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама