ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Компании се обединяват за да създадат гигант на пазара на гъвкави и твърди пластмасови опаковки

Компании се обединяват за да създадат гигант на пазара на гъвкави и твърди пластмасови опаковки

Вторник, 14 Май 2013 ( прочетена 1339 пъти)


Пет водещи компании от Северна Америка и Европа обявиха намеренията си да се обединят, ставайки световен лидер при опаковките. Всички компании ще носят името Exopack Holdings Sarl и ще притежават 63 клона по целия свят и 8 650 служителя, както и приходи от около 2.5 милиарда долара. Това ги прави шестата по големина фирма за опаковки в света.


Exopack Holdings Sar

Към американския производител на гъвкави опаковки  Exopack се присъединяват четири големи компании с главни бази в Европа, а именно Britton Group, производител на гъвкави пластмасови опаковки; PACCOR - вторият по големина в Европа производител на твърди пластмасови опаковки; Kobusch - производител на гъвкави и твърди опаковки и Paragon Print & Packaging - лидер в производството на опаковки в Обединеното кралство.

Независимо от новото им общо название, всички пет фирми ще запазят и старите си имена.

Новосъздаденият гигант ще има нужда и от силен екип, който да го управлява. Някои от основните му членове ще бъдат: Jack Knott, който ще заеме поста на главен изпълнителен директор; Mike Alger ще бъде главен финансов директор; Dieter Bergner - главен изпълнителен директор на PACCOR и Michael Cronin, който се присъединява към екипа като главен изпълнителен директор на Global Flexibles business.

„Това сливане е естественото продължение на процес, започнал още преди осем години. Процес за създаване на глобална фирма за опаковки със солидна основа и потенциал за бъдещ растеж“. - коментира Marc Leder съ-изпълнителен директор на Sun Capital Partners Inc (фирма, която свързва дружествата до сега). - „Благодарение на успешното сътрудничества на фирмите в миналото, сега те бързо ще постигнат нужния синхрон.“

„Всички пет фирми са постигнали големи успехи, въвеждайки иновации на пазара“ - каза Michael Cronin. - „Ние вярваме, че обединявайки се ще станем по-силни и ще продължим да предлагаме на клиентите си решенията, от което се нуждаят.“

Обединяването на компаниите е обвързано с определени предварителни договорености и предизвестия, по-точно то изисква съгласието на кредиторите на някои от компаниите. Предполага се, че всички необходими съгласия ще бъдат получени в рамките на две седмици.

Източник: pffc-online.com
Преведе: Радина Дойнова


print   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
СПЕЦИАЛИСТ ДИГИТАЛЕН МАРКЕТИНГ
гр. София
фирма GPTS Ltd

Оператор на автоматична ситопечатна маши...
гр. София
фирма ДотБрейн

Акаунт в офсетова печатница
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама