ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Коника Минолта България и Артлайн Студио показаха как се печатат книги при поискване

Коника Минолта България и Артлайн Студио показаха как се печатат книги при поискване

Понеделник, 3 Април 2017 ( прочетена 2725 пъти)


На специално събитие в печатната си база, Артлайн Студио показаха колко лесно, бързо и удобно е отпечатването на книги при поискване с дигиталните решения на Konica Minolta.

 

Издателят и собственик на Артлайн Студио, Христо Коцев направи демонстрация на цялостния работен процес по отпечатването на книга посредством дигитален печат. В рамките на минути една книга беше отпечатана, нарязана и залепена пред поканените гости.

 Издателство Артлайн Студио издава средно по 30 заглавия на година и в последните три години Христо Коцев се е доверил на оборудването за печат на Konica Minolta.

 

Притежава две машини - черно-бяла производствена машина bizhub PRESS 1052 и цветна производствена машина bizhub PRO C1060L, които първоначално използва за собствени нужди, но вече предлага и печат на книги при поискване за различни издателства и крайни клиенти. Оборудването за довършителни операции е биндер и ламинатор. Студиото разполага и с двама специалисти предпечат. С тази стройна организация на работа студиото печата книгите бързо и по най-оптималния начин.

 

 

Христо Коцев изрази удовлетворението си от работата с дигиталните производствени машини Konica Minolta, които му дават бързина и гъвкавост в работата с клиенти и същевременно намаляват разходите за склад и зареждане с материали. Допълнителните възможности като персонализация и добавена реалност дават нови възможности за разработване на допълнителни услуги и продукти. Според него нишата за печат на книги при поискване е все още неразработена на нашия пазар.

 Елена Дречева, управител на Коника Минолта България представи интересна статистика за развитието на печата на книги. Според извадка на НСИ, издадените книги и брошури по признак "предназначени за литература" през 2015 година са разпределени по следния начин:

  • 32.6% - художествена литература
  • 19.9% - научна литераура
  • 17.3%  - учебна литераура
  • 16.3% - популярна литераура
  • 9% - литераура за деца и юноши
  • 4.9% други

А ето как изглежда пазарът на книги в Европа в последните две години.

 

 

Очаквайте повече информация и разказ за работата на Артлайн Студио в блога ни за дигитален печат TheDigitalPrint.info.print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Складов работник в печатница
гр. София
фирма ДотБрейн

Служител довършителни процеси в широкофо...
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама