ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Корица на списание Computer Arts реагира на топлина

Корица на списание Computer Arts реагира на топлина

Неделя, 15 Ноември 2015 ( прочетена 1785 пъти)


Корицата на изданието за графичен дизайн е отпечатана с термочувствителни мастило, което разкрива скрити изображения, когато се затопли.

 термочувствителни мастило

 

Корицата на изданието за графичен дизайн е отпечатана с термочувствителни мастило, което разкрива скрити изображения, когато се затопли.

Корицата е отпечатана в CMYK и със специален златен Pantone цвят. След това британската компани за книговезки дейности Celloglas е нанесла мастило, което реагира на топлина на кориците. Тиражът на списанието е 12 426 броя. Изображението на корицата е черно, златно и бяло. След достигане на определена температура изображенията се появяват по слоя черно мастило, което реагира на топлина.

термочувствителни мастилоКорицата първоначално е отпечатана от William Gibbons на 250 грамова хартия Precision Special Gloss. След това Celloglas са нанесли чрез ситопечат мастилото, което реагира на топлина върху отпечатаните листове в производствената си база в Лестър. Термохромното мастило може да се използва, за да разкрива скрита информация. Това може да се случва при различни температури.

Корицата освен това е ламинирана с матово фолио, което да защити термохромното мастило. Celloglas уточняват, че заради голямата площ, покрита с термохромно мастило, се е наложило тиражът да бъде печатан внимателно, за да се гарантира равномерно нанасяне.

Снимки от потребители показват как те са разкрили скритите части на корицата с помощта на сешоар, чаша горещо кафе, ръцете си или бутилка топла вода, за да видят топ 30-те студия за дизайн във Великобритания. Редакторът на Computer Arts Nick Carson каз: „Дизайнерите на кориците ни винаги са много щастливи да работят с декоративните техники за облагородяване на продукцията на Celloglas и тази корица не е изключение, може би тя е най-иновативната досега.“

Източник: creativebloq.com
Текста написа: Мартин Новев


Вижте още:

Термохромографски мастила
Термохромографски мастила са оцветени в студено състояние и се обезцветяват над критичната температура. Тази реакция е обратима.

Обратимо изменение на цвета при мастилата, пигментите и наноструктурите
Съществуват два механизма за оцветяванеprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор CTP
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на цветна дигитална машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Складов работник в печатница
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама