ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Кратка история и значение на MICR печата

Кратка история и значение на MICR печата

Петък, 9 Януари 2015 ( прочетена 1618 пъти)


Разпознаването на символи, отпечатани с магнитно мастило (MICR Printing) е добре позната технология, използвана основно за бърза обработка на финансови документи.

печат с магнитни мастила

 

Пример са банковите чекове, които биват бързо прочитани посредством специални скенери, разработени за работа със специфичните шрифтове и мастила. Този метод за отпечатване е познат от 50-те години на миналия век и все още е масово използван в банковия сектор. За разлика от баркодовете, тук символите могат да бъдат разчетни дори и от хората.

Разработването на MICR печата
Преди разработването на MICR, банковите чекове и документи са се обработвали ръчно. Индустриалното развитие в средата на 40-те години довежда до масовото използване на банкови услуги, което от своя страна затруднява самите банки. Именно това е причината да започне да се търси нов начин на работа с документите, така че тяхната обработка да бъде бърза, ефективна, но най-вече точна. Банковата и електронна индустрии започват съвместна работа и резултатът се появява няколко години по-късно под формата на първия MICR отпечатан формуляр. Негови създатели са Института за изследвания в Станфорд, където използват оборудване, създадено от General Electric.

Какво представлява технологията MICR
При MICR се използват символи със специфичен дизайн, отпечатани с магнитно мастило. Познати са два основни шрифта за изписване на информацията, носещи наименованията e-13b и cmc-7, които се използват в различните части от света. Първият е разработен в САЩ и се използва още в Канада, Австралия, Великобритания, Япония, Индия, Мексико, Колумбия и Турция, а вторият е разработен във Франция и се използва още в Испания, Израел и Южна Америка (с изключение на Колумбия). За отпечатване се използват специализирани мастилено-струйни принтери, работещи с посочените мастила или тонери, съдържащи железен оксид. Всеки записан символ се възпроизвежда посредством различна форма на вълната при прочитане от четящата глава и по този начин лесно може да бъде разпознат от системата. Принципът на прочитане е много сходен с този на аудио касетите. Честотата на грешки, която се среща при този метод на разпознаване е много по-ниска от тази при оптично разпознаване на символи.

Защо MICR печатът е важен
Тази технология извършва основна промяна в банковия сектор. Днес тя се използва дори от авиокомпаниите в процеса по проверка на билетите. Чрез MICR се спестява време за проверка на валидността на важни документи. По-важното обаче е, че информацията не се нарушава, дори в случай, че нейната видимост е нарушена от мастило, печат или подпис.

Източник: techgyo.com
Текста написа: Антон Даскаловprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор на полиграфическа машина
гр. София
фирма Алианс Принт ЕООД

Печатар на офсетова печатна машина Heide...
гр. София
фирма Евентус ЕООД

Оператор на лакираща машина
гр. София
фирма Алфа Пласт Груп ООД


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама