ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Кризата – време за нов бизнес

Кризата – време за нов бизнес

Четвъртък, 14 Октомври 2010 ( прочетена 2201 пъти)


Изстреляйте бизнеса си в по-бързата лента на късите тиражи


„Късите тиражи са стихията на новите bizhub PRESS C6000/C7000P”

bizhub PRESS C6000/C7000

За никого не тайна – поръчките намаляват, парите намаляват, тиражите намаляват. Поръчките намаляват, защото клиентите намаляват обемите, вече не са способни да покриват големите обеми изпълнявали с лекота до преди година-две. Парите намаляват т.к. клиентите ни не са способни да покрият големи плащания по дълги тиражи, предпочитат по малко на често. И на последно място – тиражите намаляват, също поради горните причини, но и защото клиентите ни искат „нещо специално”, „нещо интересно”. Намаляването на тиражите със сигурност не е нищо притеснително. Напротив! Това е повод да се насочите към нещо ново, което да ви донесе нов бизнес и нови свежи пари. Късите тиражи са ключът към връщането на старите ни клиенти, задържането на настоящите и привличането на нови такива.

Късите тиражи са успешни, защото ни дават повече предимства пред останалите технологии:
1. По-бърз производствен цикъл на единица продукт - всичко може да приключи в рамките на 1 мин. И това за най-сложния ни продукт.
2. Гъвкавост – може да се произведе „и 2 и 200” продукта и то с различни параметри, хартии, довършване и софтуер.
3. Допълнителна стойност за клиента – възможност за персонализации, web-to-print, cross media кампании, транс промо материали и т.н.*
4. Специално отношение към клиента
5. Никакви макулатури!
И много други...

„Но, това е безумно скъпо!” – ще възкликнат някои от вас. Безумно скъпо?! Спрямо кое? Офсетовия печат? Е, бих могла да ви оборя по 5 различни начина. Но, това с всеки специално и персонализирано...Тук смигвам на всеки, който се усмихна на последното.

Връщайки се на постулата по-горе, че късите тиражи са ключът... в тази област Коника Минолта ви дава не един, а цели три ключа, с които да отключите сърцата (и портфейлите) на клиентите си. Това са продуктите от серия bizhub PRESS – C6000, C7000 и най-революционната ни С8000. Всяка една от трите дигитални цветни системи би била подходящ партньор, който да ви подкрепя и back up-ва, когато имате нужда от това. Системите се предлагат в две серии – PRO и PRESS. PRO е за начинаещи фирми или производствени отдели на големи фирми, a PRESS – за напреднали в бранша печатари, които искат да предложат повече гъвкавост и възможности на настоящите и бъдещите си клиенти и искат да развият това дигитално перо към пъстроцветната полиграфическа опашка. Различават се основно по възможностите на RIP-овете (при PRESS типа са по-мощни) и по възможностите за довършване, които отново са по-богати при PRESS варианта. Машините работят със скорости от 60 стр/мин (bizhub PRESS C6000), 71 стр/мин (bizhub PRESS C7000/P) и 80 стр/мин (bizhub PRESS C8000) - трите в цвят и черно-бяло,за А4 формат. Максимален формат на медия – 330х487 мм.

Един от основните акценти при тях е, че работят с реална, подчертавам реална разделителна способност от 1200 х 1200 х 8bit dpi, допринасяйки за по-добрата детайлност и плътност на изображението. Освен резолюцията част от подобрените технологии от SEAD II поколение, се нанасят общо 36 подобрения спрямо предшестващия тази серия модел bizhub PRO C6501. Simitri HD полимеризирания Коника Минота тонер е неизменна част от машините. На него се дължи по-ниската консумация на енергия по време на изпичане на тонера върху хартията (20 % по-малко използвана енергия спрямо конвенционален тонер) и еко отношението на машината към природата – отделя 40% по-малко вреди газове спрямо останалите конвенционални тонери. Миналата седмица, същия тонер бе удостоен с грамота за „Зелени технологии е печатната индустрия” в конкурса Greenprint, организиран от сп. ProGrafika и агенция Prim Design, по време на Реклама Експо 2010. Революционно за новите машини е внедряването на собствен Konica Minolta RIP в работата им. Той е създаден за пълно затваряне на портофолиото от услуги и продукти на Коника Минолта, осигурявайки свързване на хардуера с различни по вид и предназначение Коника Минолта софтуери. Не на последно място ще спомена че машините печатат двустранно при 300 гр/м2, а bizhub PRESS C8000 печата дори до 350 гр/м2.

Няма да отегчавам с повече детайли. Погледнете филмчето на машините на нашия сайт. Като завършек, нашата препоръка е да не се страхувате да изстреляте бизнеса си в по-бързата лента и да печелите пари в кризата. Консултирайте се с експертите на Коника Минолта.

  • Бележка под линия: cross media – кампании осъществени едновременно в няколко направления (печатни медии, електронни медии и т.н., като едното води до посещение на другото); trans promo или transactional promo )

За контакти:
Нора Игнатова
Консултант Производствени системи
Коника Минолта България
Тел. 02 489 95 66
Моб. 0887 69 76 17
pp@konicaminolta-bg.com
www.konicaminolta.bg

Коника Минолта


print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Акаунт в офсетова печатница
гр. София
фирма ДотБрейн

Организатор производство широкоформатен...
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на широкоформатна дигитална пе...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама