ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Купуват Flint Group

Купуват Flint Group

Понеделник, 21 Април 2014 ( прочетена 1146 пъти)


Доставчика на мастила и консумативи за полиграфията Flint Group ще бъде купен от Koch Industries Inc. и Goldman Sachs Group Inc.

Сделката, която включва 137 предприятия, се очаква да бъде завършена през втората половина на годината, съобщиха от двете компании, без да съобщят финансовите условия.

нарастващото търсене на опаковки и увеличаване на търсенето на вестници в развиващите се пазари


Flint е със седалище в Люксембург, но работи в САЩ, Германия, Великобритания и Китай и според запознат източник, пожелал да остане анонимен е генерирала продажби през 2013 на стойност от над 2,2 милиарда евро.

Решението на Koch и Goldman Sachs да инвестират в бизнеса съвпада с нарастващото търсене на опаковки и увеличаване на търсенето на вестници в развиващите се пазари. Flint, заедно с DuPont и MacDermid Group Inc., имат спечелени основни позиции при флексопечатната технология с пластини за опаковки.

Flint е сформирана през септември 2005 г. чрез сливането на европейските производители на мастила BASF Drucksysteme GmbH и ANI Printing Inks AB и базираната в САЩ Flint Ink Corp. Сделката бележи края на дългогодишните опити на настоящия собственик CVC Capital Partners Ltd да продаде Flint, която се превърна в пазарен лидер в индустрията за печат и опаковки чрез придобивания. CVC отложи публичното предлагане през 2010 и се отказа от още един опит за продажба през 2012, след като фирми за дялово инвестиране се оттеглиха от процеса на наддаване, заявиха хора, близки до преговорите по това време.

Goldman и Koch влагат собствен капитал, с който ще финансират сделката със "значително по-малко въздействие", отколкото в рамките на съществуващата структура, според източник, запознат със сделката. Дълговото финансиране ще бъде предоставено от Deutsche Bank AG, Morgan Stanley, Barclays Plc и Goldman, Sachs & Co.

Източник: www.thedeal.com
Преведе: Мария Шабанскаprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор ламинираща машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Акаунт - дигитален широкоформатен печат
гр. София
фирма ДотБрейн

Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама