ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Лесно, бързо и безплатно поставяне на файлове с много страници в Indesign

Лесно, бързо и безплатно поставяне на файлове с много страници в Indesign

Вторник, 29 Март 2011 ( прочетена 2402 пъти)


Скриптът MultiPageImporter ви позволява да поставяте многостранични PDF и INDD файлове в документите си в InDesign.MultiPageImporter

Всички, които са попадали в такава ситуация, знаят колко досадно може да бъде поставянето на голям брой страници в документ за Indesign. Освен загубеното време има и немалка вероятност от погрешно поставяне на страници, грешно разполагане в каретата и други проблеми. Scott Zanelli ни предлага елегантно решение на този проблем с безплатният си скрипт MultiPageImporter. Той е наследник на PDFplacer и също като него може да поставя всяка страница от PDF файл на различна страница в публикацията ви в InDesign. Това е изключително удобно, но има и още нещо – новата версия може да поставя и страници от документи за InDesign по същия начин.

Инсталацията на скрипта е елементарна: просто го копирайте в папката Scripts/Scripts Panel в директорията на Indesign. Можете да го стартирате от панела Scripts. След като изберете файл, чиито страници желаете да поставите, виждате диалоговия прозорец с опциите, между които да изберете. Той дава възможност за избор на обхват от страници, които да бъдат поставени, за позицията им спрямо страницата, зададена в Indesign, има възможности за оразмеряване, отместване, запълване на страницата, поставяне на отделен слой и други.

Всичко това става несравнимо по-бързо и удобно, отколкото, ако го направите ръчно, а и опасността от грешки намалява. MultiPageImporter създава автоматично нужния брой страници и разполага страниците на документа върху тях съобразно зададените параметри. При процесът се извършва проверка за липсващи шрифтове и други проблеми. Работата с PDF и INDD става по един и същ начин и резултатите са отлични.

Тук можете да намерите наличните версии: оригиналния файл (направен за CS3), оригинална версия от март 2009, за CS4, обновената версия 2.5 от март 2010, версия за CS5 от декември 2010.
Източник: indesignsecrets.com
Текста написа: Мартин Новев
print   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Складов работник в печатница
гр. София
фирма ДотБрейн

Сервизен техник - широкоформатни принтер...
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама