ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Лесно, бързо и безплатно поставяне на файлове с много страници в Indesign

Лесно, бързо и безплатно поставяне на файлове с много страници в Indesign

Вторник, 29 Март 2011 ( прочетена 2170 пъти)


Скриптът MultiPageImporter ви позволява да поставяте многостранични PDF и INDD файлове в документите си в InDesign.MultiPageImporter

Всички, които са попадали в такава ситуация, знаят колко досадно може да бъде поставянето на голям брой страници в документ за Indesign. Освен загубеното време има и немалка вероятност от погрешно поставяне на страници, грешно разполагане в каретата и други проблеми. Scott Zanelli ни предлага елегантно решение на този проблем с безплатният си скрипт MultiPageImporter. Той е наследник на PDFplacer и също като него може да поставя всяка страница от PDF файл на различна страница в публикацията ви в InDesign. Това е изключително удобно, но има и още нещо – новата версия може да поставя и страници от документи за InDesign по същия начин.

Инсталацията на скрипта е елементарна: просто го копирайте в папката Scripts/Scripts Panel в директорията на Indesign. Можете да го стартирате от панела Scripts. След като изберете файл, чиито страници желаете да поставите, виждате диалоговия прозорец с опциите, между които да изберете. Той дава възможност за избор на обхват от страници, които да бъдат поставени, за позицията им спрямо страницата, зададена в Indesign, има възможности за оразмеряване, отместване, запълване на страницата, поставяне на отделен слой и други.

Всичко това става несравнимо по-бързо и удобно, отколкото, ако го направите ръчно, а и опасността от грешки намалява. MultiPageImporter създава автоматично нужния брой страници и разполага страниците на документа върху тях съобразно зададените параметри. При процесът се извършва проверка за липсващи шрифтове и други проблеми. Работата с PDF и INDD става по един и същ начин и резултатите са отлични.

Тук можете да намерите наличните версии: оригиналния файл (направен за CS3), оригинална версия от март 2009, за CS4, обновената версия 2.5 от март 2010, версия за CS5 от декември 2010.
Източник: indesignsecrets.com
Текста написа: Мартин Новев
print   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Печатар на широкоформатна дигитална маши...
гр. София
фирма ДотБрейн

Печатар на офсетова машина формат 50х70
гр. София
фирма ДотБрейн

Помощник печатар на флексопечатна машина
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама