ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Лесно създаване на зашеметяващи снимки с Lumenzia

Лесно създаване на зашеметяващи снимки с Lumenzia

Петък, 11 Май 2018 ( прочетена 1098 пъти)


Маските на осветеността могат да създадат красиви и реалистични ефекти във Photoshop. Lumenzia е плъгин, който ви позволява да ги прилагате бързо и лесни. Той е базиран на JavaScript и автоматизира процеса по създаване на сложни маски.

LumenziaLumenzia е плъгин за Photoshop, който добавя към интерфейса на приложението панел, в който можете да създадете, прегледате на цял екран и приложите маска към изображението. Можете да селектирате (или деселектирате) тоновете или цветовете и да ги променяте като директно цъкате върху снимката. С помощта на лесна селекция можете да изолирате маската и да я приложите само към някои области на изображението. Можете с лекота да съчетавате и групирате отделни маски, за да видите крайния ефект върху снимката. Това позволява лесна и бърза персонализация.

  • Работата с него е лесна и интуитивна.
  • Използвайте функцията за преглед, за да разберете дали сте избрали правилна предварително дефинирана или потребителска маска.
  • Приложете маската.
  • Рафинирайте я на базата на позиция/цвят, отстранете проблемите и рисувайте върху маската без да променяте оригиналния файл, за да постигнете максимален ефект.
Автоматично създаване на маски
Автоматичните инструменти на плъгина ще създадат автоматично маска, която е подходяща за снимката с която работите. Панелът на Lumenzia е компактен и съдържа всичко необходимо. Не е нужно да превключвате между него и цветовите канали. Така можете да работите лесно дори на малки екрани. Панелът поддържа и история на извършените действия.

Опростяване на съчетанието на експозициите – софтуерът автоматично подрежда, подравнява и подрежда снимките ви с различна експозиция от светли до тъмни, за да ги подготви за създаване на HDR.

 

LumenziaКомпактни файлове
Lumenzia не използва цветови канали, затова файловете ви остават компактни. Тя предлага и функцията BlendIf и използва векторни маски, за да избегне увеличаването на размера заради слоеве с маски. Има и функция "Combine," която намалява размера на групите маски. Типичен TIF файл от Nikon D800 нараства от 200MB до 1.4GB при създаване на маски в каналите, но ще запази оригиналният размер от 200MB в Lumenzia.

Винетни ефекти
Достатъчно е да направите селекция с каквато и да е форма или позиция в изображението. Тя може да бъде променяна с лекото, както и да се комбинира с маска на осветеността.

Lumenzia работи с Photoshop CS6 – CC 2018+ с Windows и OSX.
Цената ѝ е 39.99 американски долара.

Източник: gregbenzphotography.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор на машина за топъл печат
гр. София
фирма ДотБрейн

Служител довършителни процеси в широкофо...
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на лакираща машина
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама