ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Лондонската печатница Diamond Print излиза на нови пазари с две машини за концево шиене Ventura MC

Лондонската печатница Diamond Print излиза на нови пазари с две машини за концево шиене Ventura MC

Неделя, 16 Март 2014 ( прочетена 1510 пъти)


Машините от Muller Martini са оборудвани с опцията Tween, която позволява производство на коли с различни размери и позиции.

коли с различни размери и позиция

 

Diamond Print Services Ltd.  ще поръчат две машини за шиене на книги Müller Martini Ventura MC с опция, която позволява шиене на коли с различни формати. Това е първата компания във Великобритания, която инвестира в подобно оборудване. Оперативният директор Nick Dingwall е убеден „че тази възможност в шиенето с конци ще отвори нови пазари за нас“.

Най-голямата компания за подвързване на книги във Великобритания, Diamond Print Services, е основана през 1990. Нейната дейност е изцяло фокусирана върху книговезането. Тя е партньор на голям брой печатници и произвежда книги с меки и твърди корици в тиражи от 50 до един милион броя. Характерните черти на този семеен бизнес са голяма гъвкавост в удовлетворяването на потребностите на клиентите в кратки срокове и специализирани книги с най-високо качество.

Революция в концевото шиене

За да увеличи производствения си капацитет, както и гъвкавостта и качеството, Diamond Print ще инвестира през тази пролет в две нови машини за концево шиене Ventura MC, за да замени двете си машини InventaPlus. Това значи, че Diamond Print Services, които използват и линия за производство на книги Diamant, както и система за шиене с тел Prima от Müller Martini, ще са единствената компания за книговезане във Великобритания, която може да шие и по-малки коли в книжното тяло. Müller Martini направи революция в шиенето с конци с Ventura MC – първата машини за концево шиене на книги, която може да скрепява продукти, които включват коли с различни размери и местоположение.

Nick Dingwall е убеден, че „тази възможност в шиенето с конци ще отвори пред нас нови пазари, тъй като дизайнерите и компаниите за печат винаги търсят уникални нишови продукти.“ Освен от тази възможност, Dingwall е впечатлен от серво технологията на Ventura MC, която позволява моторизирана настройка за размерите на книгите, с изключение на системите за събиране на готовата продукция. Това намалява времето за подготовка и увеличава точността на настройките. „Технологията на MC е бъдещето за нас, книговезците,“ подчерта оперативният директор. „То ни позволява да шием дори плътни хартии и широка гама размери съобразно най-високите стандарти за качество.“

Източник: пресиформация на Müller Martini
Превод: Мартин Новев
 
 
 print   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Сервизен техник - широкоформатни принтер...
гр. София
фирма ДотБрейн

Складов работник в печатница
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама