ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Лондонската печатница Diamond Print излиза на нови пазари с две машини за концево шиене Ventura MC

Лондонската печатница Diamond Print излиза на нови пазари с две машини за концево шиене Ventura MC

Неделя, 16 Март 2014 ( прочетена 1377 пъти)


Машините от Muller Martini са оборудвани с опцията Tween, която позволява производство на коли с различни размери и позиции.

коли с различни размери и позиция

 

Diamond Print Services Ltd.  ще поръчат две машини за шиене на книги Müller Martini Ventura MC с опция, която позволява шиене на коли с различни формати. Това е първата компания във Великобритания, която инвестира в подобно оборудване. Оперативният директор Nick Dingwall е убеден „че тази възможност в шиенето с конци ще отвори нови пазари за нас“.

Най-голямата компания за подвързване на книги във Великобритания, Diamond Print Services, е основана през 1990. Нейната дейност е изцяло фокусирана върху книговезането. Тя е партньор на голям брой печатници и произвежда книги с меки и твърди корици в тиражи от 50 до един милион броя. Характерните черти на този семеен бизнес са голяма гъвкавост в удовлетворяването на потребностите на клиентите в кратки срокове и специализирани книги с най-високо качество.

Революция в концевото шиене

За да увеличи производствения си капацитет, както и гъвкавостта и качеството, Diamond Print ще инвестира през тази пролет в две нови машини за концево шиене Ventura MC, за да замени двете си машини InventaPlus. Това значи, че Diamond Print Services, които използват и линия за производство на книги Diamant, както и система за шиене с тел Prima от Müller Martini, ще са единствената компания за книговезане във Великобритания, която може да шие и по-малки коли в книжното тяло. Müller Martini направи революция в шиенето с конци с Ventura MC – първата машини за концево шиене на книги, която може да скрепява продукти, които включват коли с различни размери и местоположение.

Nick Dingwall е убеден, че „тази възможност в шиенето с конци ще отвори пред нас нови пазари, тъй като дизайнерите и компаниите за печат винаги търсят уникални нишови продукти.“ Освен от тази възможност, Dingwall е впечатлен от серво технологията на Ventura MC, която позволява моторизирана настройка за размерите на книгите, с изключение на системите за събиране на готовата продукция. Това намалява времето за подготовка и увеличава точността на настройките. „Технологията на MC е бъдещето за нас, книговезците,“ подчерта оперативният директор. „То ни позволява да шием дори плътни хартии и широка гама размери съобразно най-високите стандарти за качество.“

Източник: пресиформация на Müller Martini
Превод: Мартин Новев
 
 
 print   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Търговец на машини за дигитален печат
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на полиграфическа машина
гр. София
фирма Алианс Принт ЕООД

Оператор на лакираща машина
гр. София
фирма Алфа Пласт Груп ООД


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама