ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Макдоналдс залага на QR кодове в новите си глобални опаковки

Макдоналдс залага на QR кодове в новите си глобални опаковки

Сряда, 30 Януари 2013 ( прочетена 2371 пъти)


Компанията представи модернизираните си опаковки, които разчитат на комбинация от текст, изображения и QR кодове и представят хранителната стойност по нов начин.


QR код

Макдоналдс разкриха новия дизайн на всички торби за храна за вкъщи и чаши за напитки, който вече включва и QR кодове. Това е поредната стъпка в целта, обявена от компанията, която е да помогне на потребителите си да вземат информиран избор. Новият дизайн ще се появи първо на американския пазар. По-късно през годината е планирано да бъде преведен на 18 различни езика.

Макдоналдс изтъкват, че са предоставяли информация за хранителната стойност на клиентите си през последните 30 години, но сега това ще става по интересен и модерен начин. Комбинацията от текст, изображения и QR код ще съдържа интересни факти за марката и ще осигурява лесен достъп до хранителната информация през мобилни устройства.

„Новите ни опаковки целят да въвлекат клиентите ни в комуникацията с нас и да представят марката ни.“, каза Kevin Newell главен бранд мениджър на Макдоналдс. „Клиентите ни казаха, че искат да знаят повече за храната, която ядат и ние искаме да направим това възможно най-лесно, като сложим тази информация в ръцете им.“

От компанията напомниха, че почти 80% от използваните опаковките на повечето пазари на Макдоналдс са направени от възобновими материали от хартия или целулозни влакна.

Източник: thedieline.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Акаунт - дигитален широкоформатен печат
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на лакираща машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Технолог офсетов печат
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама