ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Мастилата на HP Indigo Digital Matte ink с ефект на частично матово лакиране.

Мастилата на HP Indigo Digital Matte ink с ефект на частично матово лакиране.

Петък, 30 Септември 2005 ( прочетена 2218 пъти)


HP съобщава за пускането на нови мастила за цифровите офсетни листови машини HP Indigo press Series 2 (HP Indigo press 3050 (3000), HP Indigo press 5000). Indigo Digital Matte ink, така наречения цифров матов лак, създава матова маска на гланцов отпечатък (ефект, обратен на традиционното лакиране)

Използването на мастила с ефекта на матовото лакиране HP Indigo Digital Matte е два пъти по-добре от UV-лакирането на тиражи до 1000 екземпляра. HP Indigo Digital Matte ink създава ефект, обратен на традиционното лакиране, т.е. образува матова маска на гланцов отпечатък. За по-голям ефект се препоръчва използването на високогланцова хартия. Новото мастило е предназначено за използването в 5, 6 и 7 цветна  конфигурация на HP Indigo press 3000/3050 и 5000.

Спектърът в който може да се използва HP Indigo Digital Matte ink е крайно широк: това са етикетите на CD,  картички, покани, каталози, фотоалбуми, обложки за книги и списания… Това покритие също може да се използва за печат на идентификационни данни с цел защита от подправяне.

По отзивите на  бетатестери, отпечатъците с HP Indigo Digital Matte ink създават колосално впечатление на техните клиенти. Ползите от възможностите на новото покритие се забелязват на тъмни хартии или тъмни изображения.

Качеството на  новите мастила няма да се отличава от качествата на обичайните цветове Pantone за машините втора серия, но потребителите могат смело да повишат цената на своите продукции, обосновавайки това на оригиналните отпечатъци.

 Използването на HP Indigo Digital Matte ink не се отличава по нищо от използването на обичайните смесени мастила за машините втора серия (Series 2), затова потребителите,  които използват допълнителни цветове за печат на машини HP Indigo, няма да имат никакви затруднения,  да вкарат в свое производство новия  HP Indigo Digital Matte ink.

Източник: NISSAprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Специалист предпечатна подготовка в широ...
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на цветна дигитална машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор CTP
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама