ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Модернизацията - инвестиция, която се изплаща

Модернизацията - инвестиция, която се изплаща

Петък, 17 Октомври 2014 ( прочетена 1888 пъти)


Благодарение на обстойната двугодишна програма за модернизация, изпълнена от Muller Martini, Axel Springer AG в момента има същата продуктивност в базата си за производство на вестници в Есен-Кетвиг, Германия, каквато и в деня на създаването и преди 14 години.

пулт за управление Muller Martini

 

Цялостната двугодишна програма за обновяване е била нужна основно заради технологиите за управление. „Все пак, имаше и някои механични проблеми,“ отбеляза мениджърът по печата и разпространението Reimer Henschel. „Постоянното увеличаване на видовете вложки, които се слагат във вестниците за различните зони налага много по често спиране и пускане на машините, отколкото в миналото. Това води до по-голямо износване – подобно на самолет, който излита и каца много често.“ Въпреки това, основния фокус на модернизацията в Есен-Кетвиг са електронните компоненти. „След едно десетилетие вече съществува изцяло ново поколение контроли, затова жизненият път на електрониката ни беше към края си,“ каза Heiko Krebs, производствен мениджър на печата и дистрибуцията.

Производство без прекъсвания

Програмата за модернизация обхваща всички машини. Както обяснява Krebs: „Това е особено важно за производството на вестници, защото, вместо да имате самостоятелни компоненти, всички системи са свързани помежду си“. Също така, програмата е била реализирана без спиране на производството. От Muller Martini са обновили, например, всеки FlexiRoll буфер в производството, като са осигурявали заместител за всеки от тях. „Не ни се наложи да намалим производството си в нито един момент по време на програмата за модернизация,“ каза началника на предприятието инж. Horst Caspar.

Той добави, че ключовите цели на цялостното модернизиране – поддържане на производството и минимизиране на прекъсванията са били постигнати. „Сега имаме същото ниво на производителност, както когато машините бяха пуснати в употреба преди 14 години. И тъй като имаме по-ниско ниво на проблеми, цената на продукцията ни е по-ниска. С други думи, постигнахме целите на програмата за модернизация.“

Все още в действие след 20 или 30 години

Програмата за модернизация не е само техническа необходимост след определен период на експлоатация, но и инвестиция, която се изплаща, каза Henschel. „Освен всичко, планираме да продължим да произвеждаме още 20 или 30 години, като бизнесът ни ще продължи да е този на отпечтаните вестници.“

В Есен-Кетвиг работят около 200 души на две смени. Axel Springer AG произвежда няколко всекидневни и седмични вестника както в голям, така и в таблоиден формат. Общият им тираж е милион копия дневно, сред най-популярните са флагманът на Springer Bild, както и Bild am Sonntag, Die Welt, Welt am Sonntag, Welt kompakt, Handelsblatt, Süddeutsche Zeitung и Euro am Sonntag. Предприятието печата и рекламни материали, например списанието за потребители на веригата Kaufland в тираж 3 милиона броя.

Програмата за модернизация в Axel Springer в Есен-Кетвиг включва:

  • Конвейери NewsGrip: лентите са били сменени през 2010 и 2011, инсталирана е усъвършенствана транспортна система.
  • Буфери FlexiRoll buffers – ремъците са били сменени на три буфера с шест вала и шест двойни системи за навиване/развиване. Цялата контролна система е обновена от Eberle на B&R. Muller Martini са модернизирали различни системи в производството, като са осигурявали заместители през това време.
  • Вестникарски системи за влагане NewsLiner – веригите на транспортния механизъм и на трите производствени линии са сменени и централните модули за контрол са оборудвани с нови компютри за бекъп.
  • Компенсаторните стакери CN 80 и CN 25 – сменени са различни износени части и е инсталирана нова контролна система - Muller Martini Z80.

Източник: пресинформация на Muller Martini
Превод: Мартин Новевprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Почасова работа като резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн

Търговец на машини за дигитален печат
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама