ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Може ли вградена лупа да подобри четливостта на етикета?

Може ли вградена лупа да подобри четливостта на етикета?

Петък, 17 Юли 2015 ( прочетена 1528 пъти)


Патентован нов вид технология за етикети интегрира лупа, която помага за четливостта и като бонус осигурява също ползи за сигурността на продукта.

лупа етикет

 

Колкото повече остаряваме, толкова повече оценяваме четливостта на етикетите и сме разочаровани от тези, които не могат да се четат. Оказва се, че в действителност това е проблем за по-голямата част от хората, според неотдавнашно проучване на американските потребители над 40-годишна възраст, което разкрива, че повече от 80% имат проблеми с четенето на дребен шрифт върху етикетите. Не всеки ходи с лупа в джоба си за такива случаи и затова, не би ли било чудесно, ако по някакъв начин лупата може да бъде вградена направо в етикета?Това е същността на решението, предложено от Jim Rittenburg, съосновател на IC Optix, който счита, че това значително увеличава безопасността на пациентите при употребата на фармацевтични продукти, да не говорим за удобството, което може да донесе за широк кръг опаковани потребителски стоки.

"Важната информация върху етикетите и опаковките на много продукти, и по-специално на лекарствата, е трудна или невъзможна за четене за много хора, без използването на някакъв вид помощно средство", казва Rittenburg, който преди това е работил повече от 20 години в сферата на етикетите за удостоверяване на продуктите. "Знае се, че проблемите свързани с четливостта на етикетите на лекарствата са значителен източник на медицински грешки. Нашата технология дава на потребителя изключителното и уникално съчетание от функционалност и сигурност, като осигурява функции, които добавят стойност за потребителя / пациента и също така им позволява да се включат в процеса на проверка на автентичността."

Филмовият слой, в който е включена лупата може да се отлепи нагоре, за да увеличите етикета, което позволява на пациентите да четат дребния текст и след това да го залепят отново за многократна употреба. За картонени опаковки, технологията може да бъде приложена като прозрачен етикет, който се залепва като върху същинския етикет.

Източник: www.packagingdigest.com
Текста написа: Мария Шабанскаprint   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн

Специалист предпечатна подготовка
гр. София
фирма ДотБрейн

Печатар на печатна машина за самозалепва...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама