ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Най-добрите приложения на хартията за 2011

Най-добрите приложения на хартията за 2011

Сряда, 9 Февруари 2011 ( прочетена 2696 пъти)


Статия на Sabine Lenz в www.paperspecs.com. Проучванията, на които се основава, са за американския пазар, но какво по-добро от това да научим за тенденциите в една развита пазарна икономика.


Директна поща

Изумително е, но младите потребители (18-34г.) предпочитат да получават маркетингови предложения по пощата и чрез вестниците, отколкото от Интернет източници. Това твърдят последните проучвания.
Знаем че, директната поща не е най-евтиния вариант да се достигне до вниманието на клиента, но интересното е, че каталозите например, имат най-ниския общ рекламен разход, който води до покупка (Cost-per-Lead). Това показва скорошно изследване на американска маркетингова асоциация( ICOM). Тъй като пощенските разходи постоянно се увеличават, логичният избор е да се използват по-тънки хартии с по-малки грамажи.

Като цяло директната поща е комуникационен канал, който не може и не трябва да се пренебрегва.One-on-One маркетинг или строго индивидуален подход
„Изпращате ми брошура, списание или каталог и той трябва да съдържа информация, която ме засяга не само заради темата, но и заради географското ми разположение, пола ми и моите интереси.” Това обяснява Скот Крокет, вицепрезидент на Keiger Printing Company. „Продължавайте да ми изпращате неща, свързани с моите нови и променящи се предпочитания и ето, имаме връзка! Добре де, може би съм свързан и споделям информация с вашата база данни, но това не е лошо и ми харесва. ”

При този маркетингов похват, печатните материали вървят ръка за ръка с електронните медии. Умните маркетингови експерти използват печатна реклама, за да търсят нови клиенти и да събудят наново интереса у стари.
„Да имате добра база данни, ще бъде все по-решаващо за успеха на една компания.”, съгласява се Джейн Монаст, директор комуникации в Mohawk Fine Papers Inc. „С чиста база данни и печат на дигитална преса, можете да изпратите строго индивидуално послание на всички 10 000 клиенти.”

Докато този подход става все по-популярен, да го направите релевантен е ключово. По този начин ще има по-малко нежелана поща, а желаната поща ще е по-смислена.


Опаковане
Без значение как се развива печатната индустрия, продуктите все още се излагат по щандове и рафтове. Определено ще има ръст в опаковането и етикетите. С по-късите тиражи в опаковането и нарастващата популярност на бутикови серии продукти, се отваря чудесна възможност за дизайнерите, да реализират своите идеи и да помогнат на клиентите си да изпъкнат. Pira International прогнозира, че пазарът на дигиталния печат на опаковки ще достигне $2,05 милиарда до 2014.

Добавете малко блясък

От известно време се наблюдава тенденцията, все повече да се използва офсетова хартия. Казвайки това, вярваме, че ще се наблюдават все повече офсетови хартии, които имат голям процент рециклирано съдържание. По-късите тиражи, ще позволят използването на по-екстравагантни хартии. Преди се печатаха материали в тиражи от 100 000 например и тогава е скъпо да се използват по-специални хартии, но при тиражи от 1000, вече лесно можете да се вместите в бюджета и с по-скъпа хартия.

Направете крачка встрани от стереотипа

Тъй като изпъкването сред останалите ще бъде ключово през 2011, можете да постъпите добре, като послушате съвета на Дик Горлик: Не правете това, което правят всички останали. Направете Зиг, когато другите правят Заг.
  • Печатната реклама е в силата си, когато създава, изгражда и отличава еднин бранд.
  • Направете по-практични и смислени изпращаните послания по пощата. Тогава винаги ще сте желан гост в пощенската кутия на клиента.
  • Изпращайте къси персонални съобщения, вместо само имейл. Това ще бъде високо оценено и ще ви отличи.
  • Преоткрийте избора от хартия, за която преди сте си мислели, че е твърде скъпа.
  • Използвайте старите смайващи довършителни операции и ги интерпретирайте чрез своя свеж поглед.
  • Опитайте дигитален печат за опаковки или етикети.
  • Мечтайте на глас пред вашите доставчици и им кажете от какво имате нужда. Те обожават да ви помагат да успеете.
Превод: Иван Иванов
Източник: www.paperspecs.com

Реклама

www.bgoferta.info
Ако имате нужда от изработка на флаери, каталози, дипляни, визитки, външна реклама, сувенирна реклама и други рекламни продукти, то www.bgoferta.info е точно за Вас. Няма нужда да се обаждате на различни печатници поотделно и да чакате да получавате цена за изработката на вашия продукт. Чрез www.bgoferta.info, оформяте вашето запитване за изработката на желания продукт и получавате оферти директно от печатниците. Използвайте бутона "Поискай оферта".

print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Складов работник в печатница
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на дигитални печатни машини
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама