ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet На Drupa компанията ще покаже нова цифрова печатна машина, за която твърди, че може да замести широкоформатния ситопечат.

На Drupa компанията ще покаже нова цифрова печатна машина, за която твърди, че може да замести широкоформатния ситопечат.

Четвъртък, 5 Април 2012 ( прочетена 1465 пъти)


Изпълнителният директор на EFI Guy Gecht каза за Orion: „Ще се сбогуваме с широкоформатния ситопечат. Този продукт ще ускори трансформацията на големите формати от аналогови към дигитални.“

Orion съчетава LED и UV технологии за цифров печат и осигурява качество и скорост, описани от Gecht като „фантастични“. Машината може да печата на материали с различни дебелини – от много тънки до много дебели.

Orion има връзка с друг проект, който бе обявен на Drupa 2008. На изложението EFI представиха „убиецът на ситопечата“ Vutek DS8300, но той така и не излезе на пазара. Gecht каза, че проектът е замразен заради финансовата криза. „В лошите дни на 2009 нямаше много клиенти, готови да платят един милион долара за този продукт. Трябваше да вземем решение дали да инвестираме в него.“, допълни Geht.

От EFI обявиха, че Orion е представител на нова категория дигитален печат. Машината е описана като индустриално печатно решение за всичко от персонализирани продукти с малки тиражи до големи количества продукция. Системата използва нова технология, която осигурява по-широка цветова гама и по-малко артефакти. Все още не са разкрити подробности.

На Drupa EFI ще представи и други подобрения на печатните си продукти. Мастиленоструйната преса за етикети Jetrion 4900 ще получи допълнителна лазерна довършителна система и вече може да печата на повече материали с по-добро качество. В печата върху керамика, компанията има намерение да „революционализира“ пазара благодарение на закупуването на Cretaprint. Сред новостите е и EFI R3225.

На Drupa ще видим и Fiery HyperRIP, който според EFI е с 40% по-бърз от съществуващите продукти. Той включва подобрена система за управление на цветовете и поддръжка на PPML 3.0. Това дава възможност персонализирани поръчки, които съдържат прозрачни обекти да бъдат печатани с максималната скорост на машините, казаха от компанията.

Gecht описа Drupa като „Олимпийските игри на печата“. „EFI иска да е най-добрият спортист на индустрията“, пошегува се той. „Всъщност искаме да сме най-големият новатор на индустрията“.

На снимката: Изпълнителният директор на EFI Guy Gecht
Източник: efi.com
Текста написа: Мартин Новев


print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Служител довършителни процеси в широкофо...
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на цветна дигитална машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Резач на прав нож
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама