ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Немски софтуер ще прави революция в издателския бизнес

Немски софтуер ще прави революция в издателския бизнес

Петък, 8 Юни 2012 ( прочетена 2244 пъти)


Германската фирма Viva обяви по време на drupa 2012 старта на VivaDesigner 7.1, който е уеб базиран dtp софтуер от ново поколение.

VivaDesigner е пълнофункционално dtp решение, конкурент на известните такива на Adobe и Quark. Съществува в десктоп вариант за всякакви операционни системи включително Уиндоус, Линукс или MacOs. Предлага се в платен и безплатен вариант на сайта на производителя www.viva.de . Новата версия на продукта VivaDesigner 7.1 обаче е уеб базирана и може да се нарече , че е първата облачна издателска система.

За работа с версията VivaDesigner 7.1 е необходимо само браузър, който да поддържа HTML5. Липсата на изисквания за Java, Flash или каквито и да е плъгини е едно от съществените предимстава на софтуера. Доставчиците на печатни услуги  могат да се възползват и да предложат на своите клиенти индивидулно решение като VivaDesigner 7.1.


Вижте на видео демострация на продукта тук: software.viva.de

Производителите от VIVA са решили голям брой проблеми с новото приложение. Един пример са шрифтовете. За разлика от конвенционалните решения при VivaDesigner 7.1 шрифтовете, които се изискват вече не е необходимо да се инсталират локално. В допълнение към възможностите са делегиране на права на достъп за съответната програма или за отделни документи. Възможно е за да ограничи достъпа на избрани функции на програмата като по този начин една и съща версия на програмата може да се използва за набора и оформлението и от специалисти, и от напълно начинаещи. Възможно е няколко потребители да работят едновременно върху и върху един документ.

"Новият уеб базиран VivaDesigner е крайъгълен камък, ако не е и повратна точка, в издателската индустрия", казва управляващият директор на Андреас Krings. "Ние сме първият такъв доставчик в световен мащаби и се гордеем да  предложим на нашите клиенти това, за което другите само говорят или мечтаят - Първата облачна издателска система."

Новият софтуер ще бъде на разположение на потребителите в края на юни 2012.

Източник: www.viva.deprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Помощник печатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Експерт връзка с клиенти за фронт офис
гр. София
фирма ДотБрейн

Служител довършителни процеси в широкофо...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама