ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Немски софтуер ще прави революция в издателския бизнес

Немски софтуер ще прави революция в издателския бизнес

Петък, 8 Юни 2012 ( прочетена 2082 пъти)


Германската фирма Viva обяви по време на drupa 2012 старта на VivaDesigner 7.1, който е уеб базиран dtp софтуер от ново поколение.

VivaDesigner е пълнофункционално dtp решение, конкурент на известните такива на Adobe и Quark. Съществува в десктоп вариант за всякакви операционни системи включително Уиндоус, Линукс или MacOs. Предлага се в платен и безплатен вариант на сайта на производителя www.viva.de . Новата версия на продукта VivaDesigner 7.1 обаче е уеб базирана и може да се нарече , че е първата облачна издателска система.

За работа с версията VivaDesigner 7.1 е необходимо само браузър, който да поддържа HTML5. Липсата на изисквания за Java, Flash или каквито и да е плъгини е едно от съществените предимстава на софтуера. Доставчиците на печатни услуги  могат да се възползват и да предложат на своите клиенти индивидулно решение като VivaDesigner 7.1.


Вижте на видео демострация на продукта тук: software.viva.de

Производителите от VIVA са решили голям брой проблеми с новото приложение. Един пример са шрифтовете. За разлика от конвенционалните решения при VivaDesigner 7.1 шрифтовете, които се изискват вече не е необходимо да се инсталират локално. В допълнение към възможностите са делегиране на права на достъп за съответната програма или за отделни документи. Възможно е за да ограничи достъпа на избрани функции на програмата като по този начин една и съща версия на програмата може да се използва за набора и оформлението и от специалисти, и от напълно начинаещи. Възможно е няколко потребители да работят едновременно върху и върху един документ.

"Новият уеб базиран VivaDesigner е крайъгълен камък, ако не е и повратна точка, в издателската индустрия", казва управляващият директор на Андреас Krings. "Ние сме първият такъв доставчик в световен мащаби и се гордеем да  предложим на нашите клиенти това, за което другите само говорят или мечтаят - Първата облачна издателска система."

Новият софтуер ще бъде на разположение на потребителите в края на юни 2012.

Източник: www.viva.deprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Мениджър Ключови клиенти
гр. София
фирма GPTS Ltd

Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Печатар на офсетова печатна машина Heide...
гр. София
фирма Евентус ЕООД


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама