ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Новата Shinohara 52V-HP предлага възможности за щанцоване

Новата Shinohara 52V-HP предлага възможности за щанцоване

Понеделник, 8 Октомври 2007 ( прочетена 2133 пъти)


По време на последното азиатско изложение за полиграфия - IGAS 2007 - проведено неотдавна в Япония, корпорацията Shinohara Machinery представи своята нова машина за офсетен печат Shinohara 52V-HP, която предлага и възможности за щанцоване.

Системата за ротационно щанцоване RSP INLINE FINISHING SYSTEM, с която е снабдена Shinohara 52V-HP, е създадена от небезизвестната немска компания с повече от 100 годишна история в проектирането и създаване на системи за щанцоване, биговане и перфорация - CITO. Системата се състои от форма за щанцоване, поставена на формения цилиндър на лаковата секция и защитна риза разположена на печатния цилиндър. Максималната скорост на щанцоване е равна на максималната скорост на печат - 15 200 листа/час.Листоподаващата система предлага безпроблемно подаване на различни видове и грамажи хартия в целия скоростен диапазон на работа на машината. Комбинацията от механичен и електронен датчик, гарантира че попадането на два или повече листа в печатната секция е на практика невъзможно. Shinohara 52V-HP е предвидена и за работа по стандарта CIP3, което повишава стабилността и качеството на печата.

Shinohara 52V-HP е снабдена и с патентована система за двустранен печат Shinohara. Особеното тук е наличието на два вида захващане на листа в зависимост от това дали печата е едностранен или двустранен - основно и допълнително. При едностранно печатане се използва само основното захващане, а при двустранен и допълнителното. По този начин се постига много прецизно равнение и подаване на листа между отделните печатни секции при висока скорост на печат.

Shinohara SPC позволява полуавтоматичната смяна на офсетните пластини, посредством натискането на един единствен бутон. Тази интелигентна система позволява смяната на пластина за по-малко от минута за една печатна секция. Интересното тук е, че системата за захващане на пластината е проектирана така, че не е необходимо предварително огъване на края на пластината под 90 градуса.

Технически характеристики на Shinohara 52V-HP

Максимална скорост на печат - 15 200 листа/час
Максимален формат на печат - 520х370 мм
Дебелина на материалите за печат - 0.04 до 0.4 мм
Количество валове в една печатна секция - 19
Овлажнителна система - непрекъсната спиртна система за овлажняване
Приемно устройство - каскаден тип

Shinohara е единствения производител на печатно оборудване в Япония, който притежава собствен леярен комплекс и конструира машините с части единствено от японски производители. Машината Shinohara 52V-HP принадлежи към индустриалния клас, създадена с идея за интензивна експлоатация.

Източник: www.prodtp.ru


print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Акаунт в рекламно производство
гр. София
фирма ДотБрейн

Специалист предпечатна подготовка за Пло...
гр. Пловдив
фирма ДотБрейн

Асистент продажби
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама