ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Нова виолетова пластина от Kodak

Нова виолетова пластина от Kodak

Петък, 9 Октомври 2015 ( прочетена 1178 пъти)


Kodak разширява продуктовата си гама от пластини с нова виолетова пластина за офсетов печат, която ще бъде показана на WAN-IFRA World Publishing Expo 2015 в Хамбург, Германия.

Kodak Libra VP

 

Kodak Libra VP е съвместима с ултравиолетовите CTP експонатори и проявителни машини от водещите производители. Тя отговаря на високите изисквания за производство на вестници и предлага нужното качество за печат на непретенциозни рекламни материали. В същото време, новата Kodak Libra VP осигурява гъвкавост и увеличена ефективност както при конвенционално проявяване и измиване на формите, така и при ускорена и опростена процедура.

Гъвкавост при обработката на пластините и потенциал за увеличена ефективност и устойчивост

Производителите на вестници, които обработват пластините по конвенционалния начин, могат да опростят процеса и да го направят по-екологичен като заменят традиционния си проявител и решение за опресняване на разтвора с един препарат с ниско pH. Така печатниците, които искат да увеличат ефективността си и да спестят вода могат да изберат решение, което елиминира нуждата от предварително миене и изплакване, с помощта на конвенционално устройство или специална машина за промиване.

Kodak Libra VP предлага висока стабилност и качество, подходяща е за дълги тиражи и линиатури от 150 lpi за конвенционален или 180 lpi за хибриден растер. Производителите на вестници могат да постигнат тиражоустойчивост до 350 000 удара при конвенционална обработка на формите и до 300 000 удара при опростената процедура.

Успешни тестове в германска печатница за вестници

Deister- und Weserzeitung в Хамелн, Германия е сред първите потребители на пластините Libra VP. Компанията печата четири всекидневника с тиражи до 25 000, три безплатни издания, които излизат два пъти седмично с общ тираж 100 000 броя, както и различни седмични издания и други печатни материали.

След успешните тестове, печатницата, която използва между 800 и 1000 пластини дневно, е преминала от пластини, които не използват химически разтвор при проявяването си към новите Kodak Libra VP. Пластините се експонират на две системи Krause LS JET с онлайн система за проявяване. Deister- und Weserzeitung използват опростената процедура за обработка и секциите за предварително измиване и финалното изплакване на пластините са деактивирани.

„Новата пластина на Kodak отговаря на изискванията ни за ускорено производство на форми и високо качество във всеки аспект. Впечатленията ни са, че точките ѝ са малко по-резки, което повишава качеството на печат,“ коментира Carsten Wilkesmann, член на борда на директорите, който отговаря за техническите аспекти. „Освен намалената консумация на вода, фактът, че стъпките по измиване на пластината могат да бъдат премахнати, прави процесът много по-праволинеен и намалява вероятността от възникване на проблеми. Почистващият и финиширащ разтвор в машината за проявяване също има решаваща роля. С предишните пластини, интензивното почистване беше неизбежно заради замърсяването от покритието на пластините, което проявяваше тенденция да се натрупва в проявителната машина и в някои случаи пречеше на правилната ѝ работа. С новата Kodak Libra VP няма подобни проблеми. Според нас тя е абсолютно конкурентен продукт, който покрива изискванията на пазара.“

„Kodak Libra VP е още една нова пластина от Kodak, която е направена, за да направи производственият процес по-ефективен, по-печеливш и по-екологични,“ каза Brad W. Kruchten, President, президент на дивизията за печатни системи и старши вицепрезидент, Eastman Kodak Company. „Дори повече, последното допълнение към портфолиото ни предлага на производителите на вестници и рекламни материали безпрецедентна гъвкавост – те могат да изберат начина за проявяване и измиване, който най-добре удовлетворява потребностите им.“

Източник: graphics.kodak.com
Превод: Мартин Новев (ПринтГайд)print   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Специалист предпечатна подготовка в широ...
гр. София
фирма ДотБрейн

Складов работник в печатница
гр. София
фирма ДотБрейн

Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама