ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Нова опаковка от Tetra Pak превръща напитката в сладолед

Нова опаковка от Tetra Pak превръща напитката в сладолед

Вторник, 14 Ноември 2017 ( прочетена 1492 пъти)


Иновативната опаковка превръща млечните напитки и соковете в сладоледи.

 

Tetra Pak разкри нововъведение в опаковките, което освен всичко, въвежда съвсем нова продуктова категория: картонената стояща опаковка Tetra Fino® Aseptic 100 Ultra MiM, която превръща млечните напитки и соковете в сладоледи.


Новата опаковка Tetra Fino® Aseptic 100 Ultra MiM ще разтърси хранително-вкусовата промишленост, като предефинира веригата за доставки на сладолед / лед и бизнес модела, като привлече производителите на млечни продукти / сокове в глобалния пазар за сладолед на стойност от 72 милиарда долара в рамките на съществуващия си производствен процес.

Концепцията е проста – млечните напитки или соковете се произвеждат и пакетират при температури на околната среда в стоящи картонени опаковки с единична порция, след което се превръщат в сладолед или близалки, когато се замразят или в търговската среда или в дома на потребителя.

 


"Идеята беше първоначално замислена за развиващите се страни", разкри Хемант Крашак, продуктов директор. "На пазарите, където веригите за доставки са предизвикани по отношение на последователния контрол на температурата, това осигурява сигурно решение. Осъзнахме обаче, че има и чудесна възможност на развитите пазари. Концепцията премахва необходимостта от съхранение и дистрибуция в хладилник, което намалява потреблението на енергия. В допълнение към ползите от устойчивостта, новият формат може да осигури удобство за потребителите - семействата могат да си купят пакет със сладоледи за седмицата в магазина, без да се безпокоят да ги вкарат във фризера, преди да са се разтопили.


С разширяването на съществуващото портфолио Tetra Fino® Aseptic, новият формат на торбичките е изисквал някои промени за новото му приложение. Работено е както за формата, така и за отварянето, тъй като опаковката е трябвало да бъде по-висока и по-тънка, а предизвикателството за удобна употреба е решено чрез създаване на напълно отделящ се „капак“, който предварително се прилага с помощта на технологията за директно инжекционно отливане на Tetra Pak. Опаковката може да се отваря изцяло чрез издърпване на езичето, така че и дете да може лесно да се наслаждава на продукта.

 

Източник: Tetrapack

Превод: Мария Шабанска

 print   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Акаунт в офсетова печатница
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар (редовна смяна)
гр. София
фирма ДотБрейн

Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама