ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Нова система проследява всички кодове на продукта върху опаковката

Нова система проследява всички кодове на продукта върху опаковката

Четвъртък, 21 Октомври 2010 ( прочетена 2705 пъти)


Фармацевтичните компании и производителите на козметика имат ново оръжие срещу фалшификатори и приратски продукти, благодарение на Atlantic Zeiser с новия Track and Trace модул за дигитален печат.

С модула могат да се печатат всички стандартни кодове за проследяване върху опаковката. Кодовете включват GS1, всички видове кодове с цифри, както и 1D и 2D баркодове, които се използват за проверка на произхода на продукта по опаковката и в интернет.

Track and Trace също включва оптична проверяваща система. В един и същи момент камери автоматично прочитат и проверяват избрания участък и проверяват цифрите.

Системата предлага на потребителите максимална гъвкавост, що се отнася персонализация на по-късен етап.

Ако кодът не отговаря на предварителните данни, модулът отказва опаковането последващо проверката.

Предназначеният Track and Trace код може да се добави към опаковката в следващо минаване за печат. Atlantic Zeiser ще представи Track and Trace модула си на Emballage 2010.

Модулът може да се интегрира в нови или вече функциониращи линии за печат на опаковки.

Посетителите на Emballage 2010 ще видят на щанда на Atlantic Zeiser демострация на модула за редица приложения във фармацевтичната и козметичната индустрия.

От компанията обявиха, че в изследване от 2009 г. на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие се твърди, че пиратските продукти в световен мащаб струват на компаниите производителки 184 млрд. евро – с 53% повече от 2007 г. Продуктите менте представляват особено голям риск за фармацевтичната и козметичната индустрии.

Това е така, защото често се използват неефективни субстанции вместо истинските, по-скъпи медицински вещества. Както и евтини съставки, вместо висококачествени козметични агенти.

Ралф Хип, вицепрезидент дигитален печат и кодиращи системи в Atlantic Zeiser коментира: „Фармацевтичните и козметични компании търпят огромни загуби заради фалшиви продукти. Track and Trace модулът предоставя на производителите безупречно проследяване на продуктите. Това им позволява успешно да се противопоставят на фалшификаторите и да защитят техните печалби и трудно спечелени фирмени репутации."

Atlantic Zeiser ще представи Track and Trace

Източник: www.atlanticzeiser.com
Текста написа: Иван Иванов
 

print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
СПЕЦИАЛИСТ ДИГИТАЛЕН МАРКЕТИНГ
гр. София
фирма GPTS Ltd

Акаунт в офсетова печатница
гр. София
фирма ДотБрейн

Служител за търговски отдел
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама