ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Нова технология за търсене на изображения от Xerox

Нова технология за търсене на изображения от Xerox

Четвъртък, 8 Декември 2011 ( прочетена 1434 пъти)


Инструментите за търсене на снимки са на разположение на технологичния онлайн портал на компанията Open Xerox – уебсайт, който позволява на потребителите да изпробват системата и да споделят отзиви.

Екипът от изследователи на Xerox разработи технологии, които улесняват откриването на най-подходящата снимка за визуализиране и комуникиране на вашето послание.
Разработени в Европейския изследователския центъра на Xerox, четирите нови инструмента анализират, класифицират и откриват изображения. Например, един от инструментите може да сортира колекциите според конкретни естетически характеристики, вместо традиционните основни категории.

Инструментите улесняват управлението на големи масиви с информация, документи и снимки. 

Новите пробни версии включват: 
  • Търсене на подобни изображения – способност за щателен анализ на 5 милиона снимки за по-малко от секунда чрез стандартен настолен компютър. Тази технология позволява всеки да търси измежду големи колекции със снимки във високо качество, дигитални галерии или графични елементи и да откриете точно тази, от която се нуждаете. Xerox работи върху облачно-базирана версия, която е способна да достави търсене в реално време сред стотици хиляди изображения. Технологията, която е в основата на „Търсене на подобни изображения“ може да бъде полезна при подредбата при всички видове хранилища за изображения - от големи банки за снимки, до дигитални документи на корпорации или лични колекции на вашия настолен компютър. 
  • Снимков категоризатор е скорошен победител на международното Imagenet състезание по класифициране на изображения. Тази технология автоматично подрежда изображения според тяхното съдържание. Предназначена за хора от рекламния и маркетинговия бранш, фотографи, както и за всички, които управляват големи галерии от снимки. Използва методът на така нареченото „машинно обучение“ и алгоритми за обработка на изображения, за да ги анализира и класифицира в категории. Например, текстови задания за търсене на „залез“, „ябълка“ или „маргаритка“ ще бъдат разпознати, без предварително да сте използвали тези думи в описанието на изображението.
  • Търсене по естетически критерии – много от настоящите методи за класифициране на изображения са базирани върху разпознаване на части от тях – ако съдържа гуми и път, то по-вероятно е снимката да съдържа автомобил, отколкото жираф. Ако имате нужда от нов подход, за да бъдат установени естетическите качества или стилистични елементи на изображението, то това е подходяща за вас технология. Използвайки подредба по категории на изображенията, този прототип се заема с тежката задача да се научи кое прави изображението специално и уникално. Например, добрите крайбрежни кадри често включват кадифени вълни, постигнати чрез дълга експонация на кадъра. Алгоритъмът ще улови това качество у снимката. Приложението активира способността за търсене в големи снимкови галерии, помагайки да изберете най-добрата за разпечатване или да откриете фотография, която отговаря на определен стил в огромна колекция.
  • Catepix –технология за сложен анализ на изображението е внедрена в забавно приложение, което анализира вашите снимки във Facebook и „гадае“ за вашата натура.

Линк към технологичният онлайн портал на Xerox, където можете да тествате търсенето: open.xerox.com


print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на машина за топъл печат
гр. София
фирма ДотБрейн

Служител довършителни процеси в широкофо...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама