ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Нова технология ускорява измерването на цветовете

Нова технология ускорява измерването на цветовете

Понеделник, 15 Юни 2015 ( прочетена 1381 пъти)


Ново устройство за измерване на цветовете може драматично да съкрати времето за проверка на отпечатъка и създаване на профили.

ColorInLab. Rapid Spectro Cube

 

ColorInLab. Rapid Spectro Cube е съвместен проект на германския производител на RIP и решения за управление на цветовете ColorGate и испанските консултанти в областта на цветоветеТе показаха прототип на Fespa в Кьолн. Вместо да измерва цветовите скали квадратче по квадратче, системата измерва цялата графика „за секунди“. „Голямата разлика е, че тя може да измерва групи. Отнема толкова време да измери един цвят, колкото и 10000 цвята,“ обясни собственика на ColorInLab Juan Martorell.

Софтуерът, който използва данните от измерването е в състояние да създаде цветови профил за около две минути. Rapid Spectro Cube в момента може да измерва в максимален размер 60 cm x 60 cm, но разработчиците планират да направят устройство с по-голям формат. Той може да мери области с размер едва 1 mm x 1 mm.

Инженерът по техническата поддръжка на ColorGate Heiko Pieper добави, че устройството може да работи и с проблемни материали: „В момента е трудно да мерите върху гланцови материали, керамика, както и през стъкло или акрил. С нашето устройство това е възможно.“ То може да измерва и неравни повърхности като текстил. Също така потенциално може да работи с триизмерни обекти, например стъклени бутилки.

Източник: colorgate.com
Текста написа: Мартин Новевprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн

СПЕЦИАЛИСТ ДИГИТАЛЕН МАРКЕТИНГ
гр. София
фирма GPTS Ltd

Оператор на кашираща машина
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама