ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Нова AccurioJet KM-1 в немска печатница

Нова AccurioJet KM-1 в немска печатница

Сряда, 3 Май 2017 ( прочетена 799 пъти)


Konica Minolta потвърдиха, че немската PLS Print Logistic Services GmbH е най-новият търговски клиент, избрал UV листовата дигитална мастиленоструйна производствена машина с формат В2 - AccurioJet KM-1.

Mark Hinder AccurioJet KM-1

 

Печатницата е дъщерно дружество на американската онлайн печатна услуга OvernightPrints, имаща 400 служители по света, от които 70 в Европа. Същата бе обявена като първи бета тестър на AccurioJet KM-1 преди година, а придобиването доказва огромните бизнес възможности на новата система от Коника Минолта.

OvernightPrints чрез своите европейски онлайн магазини, част от които е и PLS, си поставя за цел да предлага бързо и надеждно цялостно обслужване за печат на богата гама от продукти. През последните две години има двуцифрен годишен ръст и чрез AccurioJet KM-1 смята да наложи нови услуги и продукти на европейския пазар.

В миналото PLS са разчитали, както на офсетова технология, така и на Konica Minolta bizhub цифрови машини. Средните тиражи за компанията се равняват на 160 листа, което прави офсетовия печат непрактичен с макалатурите, които варират от 70 до 150 листа на задача. Трите основни предимства на AccurioJet KM-1, които посочват от PLS са:

  • Технологични подобрения в ефективността на работния поток и работата с хартия
  • Използването на UV мастила позволява бързата и лесна изработка на продукцията, като довършителните процеси са с високо офсетово качество, без необходимост от предварителна обработка на медиите.
  • Предимствата в производствените възможности на Коника Минолта пред конкурентните решения, поради експертния им опит в дизайна на мастиленоструйни глави и вградени контролери за проследяване на качеството

Ето как Arndt Eschenlohr от PLS Print Logistic Services GmbH, коментира новата придобивка на компанията: „До сега не съм срещал подобна технология. Със сигурност е по-добра от офсетовия печат особено с това, че загубите се свеждат до минимум. AccurioJet KM-1 ни дава възможност да навлезем на нови пазари, като например опаковките, за които сме уверени, че ще бъдат основна причина за ръст в дигиталния печат.”

Mark Hinder, директор на отдел „Развитие на пазара” в Konica Minolta Business Solutions Europe, също коментира сделката по следния начин: „PLS има високи изисквания, което ги превръща в точния клиент, който ще извлече максимума от AccurioJet KM-1. След като постигнахме офсетово качество, сега нашият фокус е върху тестването на пластмасови субстрати и опаковъчни материали. По този начин ще спомогнем за развитието на бизнеса на PLS. AccurioJet KM-1 е изключително гъвкава и адаптивна платформа, насочена към иновативни клиенти, търсещи разширение на възможностите си. Чрез нея успешно се преодолява разликата между тонерните и офсетови технологии.”

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: Прес съобщение на Konica Minoltaprint   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Книговезец в дигитална печатница
гр. София
фирма ДотБрейн

Началник смяна
гр. Пловдив
фирма БУЛВЕСТ ПРИНТ АД

Специалист рекламни материали
гр. Пловдив
фирма КТ ИНТЕРНЕШЪНЪЛ ЕАД


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама